Hvordan skal adgangsvejen til din skraldespand være?
Det har vi lavet en lille film om her. Filmen giver dig en vejledning til, hvordan du kan indrette forholdene på din adresse, så tømning af beholderne går let og du overholder reglerne
Info om affald og genbrug
-
Obs: Løbende i hele 2022 får alle borgere nye beholdere til madaffald. I samme forbindelse modtager alle husstande en ny og opdateret sorteringsvejledning. Nedenstående sorteringsvejledning er den nyeste fra 2022.
Sorteringsvejledninger til beboere
Der er flere måder du kan anskaffe dig de grønne poser til madaffald.
Har du din egen rest/mad-beholder, skal du blot ved næste tømning binde en grøn pose om håndtaget på rest/mad-beholderen - så vil skraldemanden lægge en ny pakke med poser til dig.
Er du del af en affaldsløsning, hvor I deler madaffaldsbeholdere, skal du forhøre dig hos ejendomskontoret, hos din vicevært eller lignende, om I har jeres egen ordning for omdeling af madaffaldsposer - altså de grønne poser. Hvis ikke I har det, kan du afhente nye poser på genbrugspladsen ved henvendelse til personalet.
Hvilke affaldsbeholdere kan jeg få ved mit hus?
Der findes følgende beholdertyper:
- Beholder til pap
- beholder til plast og mad- & drikkekarton / papir (todelt beholder)
- beholder til glas / metal (todelt beholder)
Derudover er det også muligt at få supplerende beholdere til plast.
Beholderne kan bestilles på selvbetjeningsløsningen Mit Affald. Gå ind under "Tilmeld/afmeld affaldsordninger"
Det koster dig ikke noget ekstra, at bestille beholderne. Hørsholm Kommune indkøber og ejer beholderne. Grundejer er dog ansvarlig for renholdelse af beholderen.
Beholderstørrelse
Genbrugsbeholderne har alle et volumen på 240 liter og har følgende mål:
- Højde: 112 cm
- Bredde: 58 cm
- Dybde: 73 cm
Tømning
- Beholder til pap: hver 4. uge
- beholder til plast og mad- & drikkekarton / papir: hver 3. uge
- beholder til glas / metal: hver 8. uge
Du kan finde din adresses præcise tømmedatoer på selvbetjeningssiden Mit Affald. Her kan du også tilmelde dig besked-service og modtage en besked én eller flere dage inden tømning.
Obs: I 2022 indfører Hørsholm kommune ny ordning for madaffald. For borgere som har deres egen løsning til restaffald, betyder dette at kommunen ombytter nuværende restaffaldsløsning til en 240 liters dobbeltbeholder til rest- madaffald (skillevæg i beholderen). Herefter vil det længere være muligt at benytte sække til restaffald. Læs mere om den kommende/nye affaldsordning.
Indtil da er det muligt at bestille beholdere til restaffald på Mit Affald.
Du kan vælge følgende størrelser:
- 140 L beholder
- H: 112 x B: 51 x D: 56 cm
- 190 L beholder
- H 112 x B: 49 x D: 73 cm
- 240 L beholder
- H: 112 x B: 58 x D: 74 cm
- 400 L beholder
- H: 117 x B: 82 x D: 78 cm
- 660 L beholder
- H: 119 x B: 128 x D: 77 cm
Det koster dig ikke ekstra, at bestille en beholder. Hørsholm Kommune indkøber og ejer beholderne. Grundejer er ansvarlig for renholdelse af beholderen.
Ved placering af stativer og beholdere til husholdningsaffald skal man overholde en række regler for adgangsvejen og standpladsen.
Herunder kan du orientere dig i de vigtigste regler gældende for placering af beholdere, afhængig af om du bor på en almindelig grund eller en koteletgrund:
Det fulde regelsæt, som også omhandler sække, kan læses i bilag 1 i Regulativ for husholdningsaffald.
Læg dine brugte batterier i en pose og mindre elektroniske genstande (fx mobiltelefon, cykellygte, computermus mv.) i en anden pose og læg dem derefter på låget af din almindelige affaldsbeholder eller stativ til restaffald. Så tager skraldemanden dem med.
Plastikposen må max. 4 liter. Den skal være gennemsigtig og den må ikke fyldes mere, end at du kan slå en knude på posen. OBS: Det er ikke tilladt at benytte poser med lynlås til indsamling af batterier og elektronisk affald, da poserne ofte går op under kørslen.
Batterier og elektronisk affald, som ikke kan være i en 4-liters plastikpose, skal afleveres på genbrugspladsen.
El-pærer er desværre ikke en del af poseordningen og skal afleveres på genbrugspladsen.
Hvad kan jeg gøre med mit haveaffald?
Kommunen har ingen ordning for afhentning af haveaffald. I stedet kan du:
- Aflevere haveaffald på Norfors' genbrugspladser.
Haveaffald fra genbrugspladserne bliver komposteret og omdannet til ny næringsrig kompostjord, som du kan hente gratis. - Du kan kompostere på egen grund.
- Du kan afbrænde på egen grund.
- Benytte en privat indsamler.
Hvad er haveaffald?
- Plantedele, mindre træstammer, græsafklip.
- Trærødder (max 15 kg).
- Hækafklip og grene.
- Øvrigt plantemateriale, der forekommer i forbindelse med vedligehold af anlagt have.
Må jeg brænde mit haveaffald?
Afbrænding af haveaffald er kun tilladt i den del af kommunen, der ligger vest for motorvejen - og kun i perioden 1. december til 1. marts. Øst for motorvejen er afbrænding af haveaffald ikke tilladt.
Haveaffaldet må højst fylde 200 liter (0,2 m3).
Afbrændingen må tidligst begynde ved solopgang og skal være afsluttet samme dag, senest 1 time efter solnedgang. Sankt Hans aften må der brændes haveaffald af indtil midnat samme dag.
Afbrændingen må ikke ske i stærk blæst. Røgen må ikke være til gene for naboer, trafik m.m., og der skal udvises størst mulige hensyn til omgivelserne.
Afbrænding skal ske i en afstand af 10 m til hårdt tag, og 30 m til bygninger med letantændeligt tag, brandfarlige væsker, nåletræsplantager, lyngarealer, oplag af træ, brænde og lignende.
Ved afbrænding af haveaffald skal gældende brandmæssige forskrifter overholdes.
I perioden fra marts til november kan du bestille vask af dine affaldsbeholdere. Vask af beholderne vil ske på stedet. Bestilling sker ved direkte henvendelse til City Container på mail: borger@citycontainercph.dk.
I mailen skal der indtastes følgende oplysninger:
- Dine kontaktoplysninger, herunder fakturaadresse
- Antal og hvilke beholdere der ønskes vasket på adressen, fx restaffald og plast/papir
Priser på vask (inkl. moms):
- Vask af 2-hjulede beholdere: 125 kr. pr. stk.
- Vask af 4-hjulede beholdere: 156,25 kr. pr. stk.
Du skal være opmærksom på:
- Der bliver kun vasket tomme affaldsbeholdere.
- Bestillinger skal ske inden den 10. i en måned.
- Efter modtagelse af bestilling vil beholder(ne) blive vasket den sidste uge i måneden. Den præcise dato for udførsel af vasken vil blive oplyst efter den 10. i den pågældende måned.
På private fællesveje (C-veje) er det grundejerne, der er ansvarlige for snerydning, grusning, saltning, mm.
For at sikre, at du får hentet affald i perioder med sne og is, skal du derfor rydde sne og glatførebekæmpe ved at gruse eller salte vej, fortov og øvrige adgangsveje til din affaldsbeholder.
Læs mere om snerydning og se om din vej er en A-, B- eller C-vej.
Nedenfor kan du downloade piktogrammer for de forskellige affaldstyper og printe dem til brug i din indendørs sorteringsløsning. Piktogrammerne er tilsvarende dem, der sidder på affaldsbeholderne udendørs.
Sortering af affald kan hurtigt blive en del af hverdagen, hvis det er let at sortere affaldet der, hvor det opstår. Dette kan selvfølgelig være en udfordring, hvis pladsen derhjemme er trang, men der findes masser af gode ideer og inspiration til, hvordan man kan indrette sig.
Se inspiration til indendørs affaldssortering på Printerest.
Alle husstande betaler en årlig takst for tømning af restaffald (og kommende madaffald) samt et samlet affaldsgebyr, som begge opkræves via ejendomsskatten.
Uanset om man bor i villa og har sine egne beholdere, eller bor i etagebolig og deler affaldsbeholdere med de andre beboere, betales det samme affaldsgebyr.
Affaldsgebyret dækker over genbrugspladser, storskrald og affaldsordning for papir, plast, glas, metal og pap.
Affaldsgruppen i Hørsholm Kommune
Mail: genbrug@horsholm.dk
City Container Cph
Indsamler husholdningsaffald i Hørsholm
Telefonnummer: 70 77 76 70