Fakta om de nye affaldsordninger
Fremover skal også madaffald sorteres særskilt. Madaffald er al slags madaffald inklusiv brugte kaffefiltre.
Din nuværende løsning til restaffald vil blive erstattet af en ny todelt beholder til rest- og madaffald med skillerum i midten. Beholderen rummer 240 liter og har samme dimensioner og udseende som beholderne til plast/papir, glas/metal og pap.
Mål
- Højde: 112 cm
- Bredde: 58 cm
- Dybde: 73,4 cm
Tømning
Rest/mad-beholderen vil blive tømt hver 14. dag - med undtagelse af sommermånederne juni, juli og august, hvor beholderen vil blive tømt ugentligt.
Levering
De første borgere vil modtage rest/mad-beholderen i marts-april 2022, mens de sidste borgere vil modtage beholderen i december 2022.
Forud for leveringen modtager alle borgere et brev fra kommunen med praktisk information.
Fra starten af januar skal mad- & drikkekartoner ned i samme rum som plastaffaldet i din plast/papir-beholder eller plastbeholder.
Mad- & drikkekartoner er for eksempel kartoner til mælk, juice, bønner og hakkede tomater.
Tømmehyppigheden for plast/papir-beholderen vil forblive den samme. Der er dog mulighed for at få opstillet en ekstra beholder til plast, hvis man har meget plast.
Du kan bestille en ekstra beholder til plast på selvbetjeningssiden Mit Affald.
Fra 2022 er det obligatorisk at have beholdere ved boligen til sortering af følgende affaldsfraktioner:
Rest, mad, plast, papir, glas, metal og pap.
Har du i dag et sækkestativ til restaffald, kan det være en god idé at tjekke, om din standplads og adgangsvej lever op til kravene i kommunens regulativ. Den nye rest/mad-beholder er nemlig på hjul, og der findes andre regler for placering af affaldsbeholdere med hjul, end der gør for sækkestativer - f.eks. underlag og afstandskrav fra skel. Hvis du bor i et rækkehusområde med stisystemer, skal du være opmærksom på, at der muligvis gælder andre regler for afstandskrav. kontakt kommunen herom.
Læs regler for adgangsveje og anbringelse af affaldsbeholdere.
Andre regler for koteletgrunde
Læs regler for adgangsvej og standplads, hvis du bor på en koteletgrund.
Hvis I har fælles standplads
Hvis I har en fælles standplads, er regler for placering af affaldsbeholdere en smule anderledes. Blandt andet gælder 20 m afstandskrav fra hvor skraldebilen kan holde - fx en parkeringsplads - og hen til den enkelte standplads.
Læs regler for fælles standpladser
Hørsholm Kommunes regulativ for husholdningsaffald
Se det fulde regelsæt i bilag 1:
Alle husstande får uddelt en mindre køkkenkurv til sortering af madaffaldet samt tilhørende plastposer til at sætte ned i køkkenkurven.
Poserne er af 100 % plast. Kommunen har taget dette valg, fordi poserne er mere holdbare end bionedbrydelige poser, hvilket mindsker lugt- og fluegener. Derudover er genanvendelsesprocenten for plastposerne højere ved frasortering på forbehandlingsanlægget.
Er du løbet tør for grønne poser til madaffald?
Har du din egen rest/mad-beholder, skal du blot ved næste tømning binde en grøn pose om håndtaget på rest/mad-beholderen - så vil skraldemanden lægge en ny pakke med poser til dig.
Er du del af en affaldsløsning, hvor I deler madaffaldsbeholdere, skal du forhøre dig hos ejendomskontoret, hos din vicevært eller lignende, om I har jeres egen ordning for omdeling af madaffaldsposer. Hvis ikke I har det, kan du afhente nye poser på genbrugspladsen ved henvendelse til personalet.
Alle husstande betaler en årlig takst for tømning af restaffald (og kommende madaffald) samt et samlet affaldsgebyr, som begge opkræves via ejendomsskatten.
Uanset om man bor i villa og har sine egne beholdere, eller bor i etagebolig og deler affaldsbeholdere med de andre beboere, betales det samme affaldsgebyr.
Affaldsgebyret dækker over genbrugspladser, storskrald og affaldsordning for papir, plast, glas, metal og pap.