Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Klima og energi Klimatiltag i Hørsholm Kommune

Klimatiltag i Hørsholm Kommune

Hørsholm Kommune har tilsluttet sig DK2020 klimasamarbejdet og dermed forpligtet sig til at være CO2-neutral og klimarobust senest i år 2050.

Hørsholm forpligter sig til klimaneutralitet i 2050

Hørsholm Kommune har tilsluttet sig klimafællesskabet ”DK2020 – klimaplaner for hele Danmark”. Målet er klart: Hørsholm Kommune skal være klimaneutral og klimarobust senest i 2050. Vejen derhen hedder en ambitiøs, lokal klimahandlingsplan, som Hørsholm skal udvikle med støtte og sparring fra Realdania, tænketanken CONCITO, KL og landets fem regioner.

Ambitiøst og langsigtet klimafællesskab

Gennem DK2020 har i alt 95 danske kommuner forpligtet sig på at udvikle klimahandlingsplaner, der lever op til Parisaftalens målsætninger. Hørsholm arbejder nu med den samme standard for klimaplanlægning og med de samme værktøjer, som benyttes af internationale megabyer som Los Angeles og London – udviklet af det internationale bynetværk C40, nemlig Climate Action Planning Framework (CAPF).

Aktørinddragelse

Vi har forpligtet os til at udarbejde en klimahandlingsplan – sammen med borgere og virksomheder. Hvis vi skal nå i mål, skal vi stå sammen alle sammen. Udfordringerne med klimaet er en fælles opgave, og vi kan alle gøre en forskel. Derfor engagerer klimahandleplanen både borgere, lokale virksomheder, foreninger og naturligvis kommunen selv.

Læs mere om klima i Hørsholm

DK2020 er et samarbejde mellem Realdania og CONCITO, der understøtter kommunerne i planlægning på klimaområdet. Kommunerne arbejder med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Med DK2020 er det første gang, C40’s internationale standard ’The Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner. Dermed er DK2020-kommunerne med til at skrive historie i kampen mod klimaforandringer.

Læs mere om DK2020 her

På BorgerLab kan du løbende følge med i arbejdet og give dit input til kommunen: Send mig videre til BorgerLab

Al input tages med videre i klimaarbejdet og præsenteres for politikerne.

Hørsholm Kommune har lanceret en Klimaberegner, hvor du som borger kan beregne din CO2 udledning og få indblik i, hvordan du kan gøre en forskel for klimaet. Send mig videre til Klimaberegner

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Læs mere om ...