Kløverstierne består af fire afmærkede ruter:

  • LEGEPLADSERNE, grøn rute, på 2,5 km..
  • ÅEN, blå rute, på 5,3 km.
  • GYSEREN, rød rute, på 7,6 km.
  • SKOVENE, sort rute, på 21 km.

Kort over Kløverstierne i Hørsholm

På Kløversti Story Map kan du læse om alle de spændende steder Kløverstierne fører dig forbi.

Kløversti Story Map 

Gys og gå

Til den røde rute hører en gysernovelle, Allikernes Arv. Den er skrevet af Hørsholmforfatter Tobias Stenbæk Bro og indtalt af Preben Harris. Den er uhyggelig og ikke egnet for børn. Den foregår i Usserød og skal høres i Usserød.

Sådan gør du:

Første del af novellen henter du ved Kløverstiernes startpæl i PH Park ved Usserød Kongevej (overfor nr. 93). Du skal bruge din telefon og have en app til læsning af QR-koder.

Følg herefter den røde Kløversti mod uret og hent de næste tre dele, når du møder QR-koderne ved numrene. 

Fakta om Kløverstier

Kløverstierne er et landsdækkende koncept, der er udviklet af Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), Dansk Firmaidrætsforbund og Nordea-fonden. Kløverstier er et landsdækkende stikoncept, der skal få danskere til at genopdage deres egen by eller lege turister i resten af landet. De anlægges som nye afmærkede ruter på det eksisterende vej- og stinet. De sammenkæder steder af interesse og formidler fx viden og små historier om lokalområdet, men også gerne alt mulig andet. Fire ruter á fire forskellige længder og farver udspringer fra samme udgangspunkt – Kløverpælen, som placeres i Usserød.

Kløverstierne er med til at opfylde Hørsholm Kommunes ønske om at etablere let adgang til motion, at styrke formidlingen til kulturseværdigheder og andre oplevelsesmuligheder lokalområdet, samt at give institutioner et fantastisk redskab til at få børn som voksne, unge og ældre ud i den friske luft. Kløverstierne bidrager til folkesundheden ved at gøre det let for både lokale borgere og besøgende at bevæge sig rundt i byen. Kløverstierne forbinder eksisterende tilbud på nye og inspirerende måde.

Da der i forvejen findes afmærkede motionsruter i både Kokkedal Skov og Rungsted Hegn, vil kløverstierne bestå af mere bynære ruter, og Miljø- og Planlægningsudvalget har i den forbindelse peget på Usserød.