Hørsholm Kunstforening inviterer til ny udstilling i Fuglsanghus: Lena Bidstrup, Billedvæver og grafiker og Elna Christiansen, Billedhugger udstiller værker fra 27. juli til 22. september.

Udstillingens fernisering er lørdag den 27. juli 2019 kl. 14-17 i Fuglsanghus, Gl. Hovedgade 2, Hørsholm. Lena Bidstrup og Elna Christiansen er til stede ved ferniseringen.

Udstillingen er herefter åben kl. 12 - 17 alle fredage, lørdage og søndage til og med søndag den 22. september 2019.

 

Lena Bidstrup:
Lena Bidstrup er født i 1944 i København. Uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København, tekstilafdelingen 1962-66; praktik hos John Becker 1965 og Ann-Mari Kornerup 1966-67. Hun debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1969.

I perioden 1978-84 udførte hun nogle store udsmykningsopgaver, hvor hun arbejdede sammen med sin far, tegneren Herluf Bidstrup. De monumentale formater og den tekniske frihed, der var forbundet med disse opgaver, medførte, at hun udviklede nogle tekstile teknikker, hvor farve, materiale og binding indgår på lige fod i den færdige billedvævning.

Lena Bidstrup viser i Fuglsanghus et righoldigt udsnit af sine billedvævninger. Vævningerne er alle resultater af mange, mange timers arbejde, en respekt for traditioner og en viden om garner, teknikker og deres virkning. Motivverdenen er små dagligdags oplevelser og indtryk fra rejser.

Ved siden af vævekunsten arbejder Lena Bidstrup med det grafiske udtryk, som der også vises eksempler på i udstillingen.

Lena Bidstrup - Spist fisk - heliografik, 34 x 25 cm

Medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnerforeningen af 18. November og Kunstnersammenslutningen Maj 93 – med sidstnævnte udstiller Lena Bidstrup hvert år i København.

Lena Bidstrup har atelier på Gammel Strandvej 24, 2990 Nivå (åbent efter aftale). Tlf. 61 12 10 10.

 

Elna Christiansen
Elna Christiansen er født i 1950 og opvokset med gartnerforældre, og hun tilbragte som barn en del tid udendørs. Her fik hun den første inspiration til at forvandle dekorationsler til skulpturer af små dyr. Hun arbejder som billedhugger og har deltaget i et 3-årigt forløb med tegning og skulptur på Billedskolen på Jagtvej (nu Københavns Kunstskole) og Bronzestøberkursus hos Peter Jensen, Bagsværd.

I Fuglsanghus viser Elna Christiansen et udvalg af skulpturer af alle de dyr, vi enten omgiver os med i dagligdagen, eller som vi ser, når vi besøger en zoologisk have. Hun modellerer foran det levende dyr, hvilket betyder, at hun gennem årene har besøgt zoologiske haver i ind- og udland. I 2010 opholdt hun sig i Aalborg Zoologiske Have for at modellere orangutanger, og i 2012 i Givskud Zoo for at modellere gorillaer.

Elna Christiansen – Næsehorn – h: 37 cm, l: 46 cm, b: 18 cm

Når dyrene er modelleret, tager hun lermodellerne med hjem til sit værksted, lader leret blive læderhårdt, hvorefter hun laver en silikoneform for til sidst at støbe skulpturen i bronze efter Cire Perdue-teknikken. Bronzestøbningen foregår på Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder.

Medlem af Dansk Billedhuggersamfund, Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder, K2 Københavnske Kunstnere, Kunstnersammenslutningen Dyreliv og Kunst 2100.
Elna Christiansen har atelier i Hobrogade 10, kælderen, 2100 København Ø. Tlf. 30 26 61 14. Atelieret er åben fredag 13-18 eller efter aftale.