I Hørsholm er Sankt Hans også en fest for de yngste borgere – traditionen tro arrangerer kommunen nemlig Sankt Hans for børn i samarbejde med lokale spejdere fra Bent Byg og Jon Litle. Du kan bage snobrød over åben ild, være med i det spændende og udfordrende opgaveløb og være med til at sende heksen til Bloksbjerg fra det flotte Sankt Hans bål i børnehøjde. Det hele foregår søndag den 23. juni fra kl. 15.00 på Kirkehalvøen ved Hørsholm Kirke. Heksen til børnenes bål bliver i år lavet af Vallerødskolens SFO. 

”Jeg er meget glad for, at vores lokale spejdergrupper endnu engang bidrager til en festlig Sankt Hans for børn og børnefamilier. Programmet for dagen er spækket med sjove aktiviteter, og det hele bindes sammen af den helt specielle stemning omkring Sankt Hans bålet”, udtaler Nadja Maria Hageskov, formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget i Hørsholm.

Senere på aftenen fortsætter vi med det traditionelle Sankt Hans program. I år er vi meget stolte over at byde velkommen til kongelig kammersanger Stig Fogh Andersen, som har sunget på de helt store internationale operascener. Stig Fogh Andersen er især kendt og anerkendt for at synge de store tenorpartier fra Richard Wagners operaer, men hvad de færreste måske ved er, at han faktisk er født i Hørsholm. Stig Fogh Andersen vender for en stund tilbage til Hørsholm, og han synger for ved de to fællessange.     

Hørsholm Kirke inviterer indenfor dørene, hvor der vil være oplevelser og aktiviteter for de yngste inde i kirken. Her fortæller sognepræst Dorte Fabrin Beltoft en historie fra bibelen og viser kirkens mange særlige steder. Desuden spiller organist Erik Hildebrandt-Nielsen på kirkens store orgel. Aktiviteterne i kirken forløber fra kl. 15 sideløbende med spejdernes aktiviteter og er tilrettelagt, så man kan nå begge dele. Kirkens arrangement gentages hver halve time med starttidspunkt kl. 15, 15.30 og 16.

Personligt glæder jeg mig rigtigt meget til Sankt Hans”, fortæller Nadja Maria Hageskov, og hun fortsætter: ”jeg forbinder Sankt Hans med lyse sommernætter, med dejlig stemning og frem for alt med følelsen af fællesskab, når vi samles om bålet og sammen synger Midsommervisen. Jeg glæder mig til at byde alle – store som små velkomne til Sankt Hans i Hørsholm”, afslutter Nadja Maria Hageskov.  

Program Sankt Hans på Ridebanen:

 

Kl. 15:00           Sankt Hans for børn—snobrød, forhindringsbane, opgaveløb med spejderne fra Jon Litle og Bent Byg

Kl. 15:00          Hørsholm Kirke inviterer indenfor til oplæsning fra bibelen, orgelmusik og rundvisning (15.00/16.00/16.30)

Kl. 17:15            Underholdning på scenen for børn. Børnenes Sankt Hans bål tændes umiddelbart efter 

Kl. 21:10            Båltale af Formanden for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget, Nadja Maria Hageskov

Kl. 21:25            Sankt Hans bålet tændes 

Kl. 21:30            Kongelig kammersanger Stig Fogh Andersen synger for til ’Midsommervisen’

                             og ’Den danske sang er en ung blond pige’

Kl. 22:00            Koncert i Hørsholm Kirke ved organist Erik Hildebrandt-Nielsen

 

Program Sankt Hans ved Rungsted Roklub på Rungsted Strand:

Kl. 21.00 Sankt Hans bålet tændes

Der kan købes øl, vand, kaffe mm. i Rungsted Roklub.