Den gamle del af banen afspærres

Efter et gennemsyn af den gamle, sorte del af skatebanen, har Hørsholm Kommune valgt at hegne ramperne ind. Banen er så slidt, at den ikke længere er forsvarlig at færdes på. ”Konstruktionen vurderes til ikke længere at kunne bære de aktiviteter, som findes på arealet, og banen er med andre ord slidt op”. siger Henrik Duus Rosengreen, Centerchef i Center for Kultur, It og digitalisering i Hørsholm Kommune. Af frygt for at banen styrter sammen eller kørepladerne knækker, er det derfor forbudt at færdes på den gamle del af banen og indenfor hegningen.

Ny bane på vej

”Vi havde set det komme, hvorfor kommunalbestyrelsen valgte at hensætte 1,8 mio. kr. til udskiftning af den gamle, sorte bane, som nu er 10 år gammel”, siger Centerchef Henrik Duus Rosengreen. Derfor har Hørsholm kommune sammen med brugerne afholdt en række workshops, hvor de selv har været med til at designe en ny bane. ”For os er borgeren altid i centrum, og det er skaternes bane. Den eneste måde at bygge en ny bane på er ved at inkludere brugerne aktivt i processen. Således sikrer vi os, at vi bygger en bane til brugerne, designet af brugerne.”

Til at hjælpe brugerne har skate-designerne fra tegnestuen Glifberg & Lykke været med til at tegne selve banen, og tegningerne er nu sendt videre til IOU Ramps, som skal bygge banen. Banen forventes at være færdig til sommeren 2021.

Se projektet her.

HUSK ANBEFALINGER FRA SUNDHEDSMYNDIGHEDERNE OGSÅ NÅR DU FÆRDES PÅ SKATEBANEN I HØRSHOLM KOMMUNE.