Når det er din tur til at blive vaccineret

Alle danskere vil få tilbudt at blive vaccineret mod COVID-19 i takt med, at vaccinerne bliver godkendt til brug i Danmark. Dog tilbydes ikke vaccination af børn under 16 år samt gravide og ammende, fordi vaccinerne ikke er undersøgt til de grupper.

Du kan se vaccinationskalenderen her (link til Sundhedsstyrelsen)

Alle vil få besked i e-Boks, når det er ens tur til at blive vaccineret. Hvis du er fritaget for at modtage digital post, vil du i stedet få et fysisk brev med posten.

Når du har fået besked, skal du selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination

Book tid til vaccination

I denne film kan du se, hvordan du bestiller tid til vaccination på vacciner.dk.

 

Hvornår skal du vaccineres?

Vaccination vil blive tilbudt i en prioriteret rækkefølge, som fastlægges af Sundhedsstyrelsen ud fra sundhedsfaglige vurderinger. Hørsholm Kommune har ingen indflydelse på rækkefølgen, da vi alene følger de nationale retningslinjer. Det betyder, at vi ikke kan rykke dig frem i køen. Vi kan heller ikke oplyse, hvornår du vil kunne blive vaccineret.

Sundhedsstyrelsen har fastlagt denne prioriteringsrækkefølge (link til Sundhedsstyrelsens hjemmeside):

Vaccinationskalender - COVID-19 - Sundhedsstyrelsen

Kontaktoplysninger

Har du generelle spørgsmål om vaccination mod COVID-19, kan du benytte følgende kontaktoplysninger:

  • Du kan ringe til den myndighedsfælles corona-hotline på telefon 7020 0233
  • Ved spørgsmål til din tidsbestilling på www.vacciner.dk, skal du kontakte supporten på sundhed.dk på telefon 4422 2080 eller e-mail: info@sundhed.dk
  • Har du ikke Nem-ID, skal du bestille en tid telefonisk ved at kontakte Region Hovedstaden på telefon 3066 8937. Hverdage og weekender kl. 8-18
  • Hvis du er i tvivl, om du kan få vaccinen, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du taler med din praktiserende læge.

Sundhedsstyrelsen har også samlet flere spørgsmål og svar på deres hjemmeside

Spørgsmål og svar om COVID-19 vaccination

Svar: Nej, vaccinationsprogrammet er fastlagt af Sundhedsstyrelsen ud fra sundhedsfaglige vurderinger. Hørsholm Kommune har ingen indflydelse på rækkefølgen. Du kan læse om den aktuelle prioritering, og hvornår det bliver din tur til at blive vaccineret her. Se desuden vaccinationskalenderen med foreløbige tidsestimater. 

Svar: Nej, der er etableret regionale COVID-19 vaccinationscentrene, og der er gode adgangsforhold på alle vaccinationsstederne. Se oversigten her.

Svar: Har du ikke mulighed for, ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, at transportere dig til vaccinestedet, fordi du enten har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du få hjælp af Hørsholm Kommune. Kontakt vaccinesekretariatet i Hørsholm Kommune på 4849 0000. Telefonen er åben fra kl. 9-13 (mandag-fredag).

Svar: Nej, det er gratis at blive vaccineret, og det er ikke muligt selv at købe vaccinen. Indtil videre vil alle COVID-19 vacciner, der leveres til Danmark, blive distribueret gennem det gratis vaccinationstilbud.

Svar: Du skal møde op på vaccinationsstedet så tæt på den bestilte tid som muligt og følge anvisningerne på stedet. Husk at medbringe mundbind og dit gule sundhedskort. Det vil altid være en læge, der har ansvaret for vaccinationerne, men du vil møde forskellige sundhedspersoner.


Som regel gives vaccinen ind i musklen på overgangen mellem skulder og overarm. 

Efter vaccinationen skal du vente i nærheden i minimum 15 minutter, så sundhedspersonalet kan hjælpe dig, hvis du skulle få en allergisk reaktion.

Svar: Selvom du er vaccineret, skal du følge de samme retningslinjer, som hvis du ikke var. Du skal altså fortsat følge anbefalingerne om at holde afstand, vaske hænder og blive hjemme, hvis du er syg.

Vaccinerne er ikke 100 procent effektive, og der er derfor en lille risiko for, at man kan blive smittet og syg med COVID-19, selvom man er fuldt vaccineret. Desuden er det endnu ikke dokumenteret, om vaccination med Comirnaty® og COVID-19 vaccine Moderna® forebygger, at den vaccinerede kan bære virus og dermed smitte andre uden selv at få symptomer. Hvis du har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet, anbefaler vi fortsat, at du bliver testet.