Vi styrker biodiversiteten til glæde for både mennesker og insekter

Som borger vil du opleve, at græsset bliver længere, at træstammer får lov at blive liggende, at der plantes flere arter, som hører naturligt til, og at vi plejer på nye måder, der giver rum for flere urter, i stedet for det traditionelle græs.

Her på siden kan du se det Hørsholm Kommune allerede har gang i og finde inspiration til hvordan du selv kommer i gang med den vilde have eller i din grundejer- eller boligforening.

Vild med fællesskab

Fælleskab og læring for engagerede haveejere og nysgerrige nybegyndere

Drømmer du om en have, som er levested for sommerfugle, vilde bier og biller, men ved du ikke helt hvordan du skal gå i gang? Så skal du tilmelde dig vores havenetværk.
I netværket får inspiration til at invitere naturen ind på din egen matrikel og bliver inviteret direkte til alle vores spændende arrangementer.

Hvis du vil vide mere, så skriv til Lea Knudsen på bom-post@horsholm.dk

Arrangementer og oplæg til dig der vil være klogere

Her under kan du se og tilmelde dig en lang række spændende arrangementer. Der er både oplæg, workshops og havevandringer.

Aktuelle arrangementer

Hvem har Hørsholms Vildeste have?

Nominer Hørsholms vildeste have

Vi skal lære af hinanden og blive klogere på hvordan man kan arbejde med biodiversitet og natur i haver og på grønne fællesarealer. Heldigvis er det vilde og naturlige er i fokus, og mange haveejere, bolig- eller grundejerforeninger i Hørsholm ønsker at give plads til naturen og insekterne. Det vil vi gerne hylde!

Indstil din have, din nabo, din mor, bedste haveven eller din grundejerforening i konkurrencen Hørsholms Vildeste Have. 

Det er nemt at være med 

Det eneste du skal gøre, er at sende os et tip og evt. nogle billeder af den have eller grønne fælles areal du ønsker at indstille.
Det kan du gøre på Borgerlab, hvor du kan skrive lidt om haven og meget gerne uploade et par billeder. Klik på her, og følg vejledningen på siden. 
Hvis teknikken driller, kan du også nøjes med at skrive en mail til Lea Knudsen på bom-post@horsholm.dk

Fede præmier

Konkurrencen løber frem til September 2022 og vinderen kåres ved en præmieoverrækkelse på Kulturdagen. Præmien er et smukt hjemmehørende træ fra Arboretet. 

 

 

Bestil en gratis startpakke med blomsterfrø   

Har din have eller boligafdeling et kedeligt grønt areal, som I gerne vil forskønne? Så kan du bestille blomsterfrø fra Kommunens frøpulje. Blomsterfrøene er gratis. Havevejere kan få frø til et blomsterlod på 10 kvm og bolig- og grundejerforeningen kan få frø nok til et areal på 100 kvm. 

I skal selv stå for klargøring af arealerne ved at fjerne 5-10 cm græstørv og evt. udlægge grus. I kan enten selv udføre arbejde eller hyerer en anlægsgartner. 

Frøblandingen består af 38 hjemmehørende vilde blomster og urter. 

Skriv her hvis du vil have en startpakke.

Hørsholm Kommunes vilde initeativer

Herunder kan du se et kort Hørsholm Kommunes Vild Med Vilje steder.

10 gode råd til din have