Læs mere om:

Hørsholm Kommune har i 2013 udgivet et kort med masser af inspiration til ture ud i det fri. Kortet kan hentes på Hørsholm Bibliotek og i Borgerservice på Hørsholm Rådhus eller downloades herunder.

Rungsted Badestrand

Rungsted Badestrand ligger syd for Rungsted Havn. Her er altid 2 mindre badebroer og i sommersæsonen sættes der en ekstra op, samt en bred handicapvenlig badetrappe. Ud for badebroen er der 3 handicapparkeringspladser med adgang til niveaufrit strandfortov til badebroen og badetrappen. I sommersæsonen forankres en badeponton et stykke længere ude på dybere vand. 

Toiletter, herunder handicaptoilet, findes i den vestlige del af stranden ved kajakklubben.

Badevandsprofil for Rungsted badestrand.

Lille Strandgrund

Lille Strandgrund ligger ud for Rungsted Strandvej 169B. Alle er velkomne på arealet, hvor der opsættes en badebro i sommerhalvåret. Steder byder også på bord- og bænkesæt. Der er altså rig mulighed for picnic og for at nyde udsigten over vandet. Vandet er lavt og meget børnevenligt. Vær opmærksom på, at parkeringsforholdene for biler er dårlige, så vi opfordrer til, at man kommer på cykel.

Badevandsprofil for Lille Strandgrund.

Mikkelborg Strandeng

Mikkelborg Strandeng ligger ud for Kokkedal Skov. Alle er velkomne på stranden, hvor der opsættes badebro i sommerhalvåret. Vær opmærksom på, at der ikke kan parkeres biler ved stranden. Vi henviser til parkeringspladser nord og syd for stranden. Vandet er lavt, og derfor er badestedet meget børnevenligt. Der er let adgang her fra til Kokkedal Skovs mange muligheder for naturoplevelser.

Mikkelborg Strandpark og området lige syd for Mikkelborg

Der er adgang for offentligheden mange steder omkring Mikkelborg. Der er P-pladser og skilte fra skov- og Naturstyrelsen som anviser hvor du må opholde dig. Badning sker fra badebro ved Mikkelborg Strandpark og fra strand i området syd for Mikkelborg.

Badevandsprofil for Mikkelborg.

Hørsholm Kommune har etableret fem motionsruter i Kokkedal Skov, hvor det er muligt at løbe eller gå en tur i de dejlige omgivelser omkring Kokkedal Slot, Øresund og Sophienberg Slot. Motionsruterne er markeret med pæle, der ved hjælp af farvekoder angiver længden af ruten som varierer imellem 2,5 og 5 km. Ligeledes varierer sværhedsgraden, så der både er en rute for dem der ønsker mere kuperet terræn, og dem der hellere vil tage den mere med ro og bare nyde den friske luft og naturen.

Hent kort over motionsruter i Kokkedal Skov (nyt vindue - pdf) (5,7 MB)

Rungsted Hegn og Folehave Skov

Rungsted Hegn og Folehave Skov byder, foruden en masse vidunderlig natur, på flere motionsmuligheder. Her findes afmærkede og opmålte motionsruter, der er udviklet gennem et samarbejde mellem Hørsholm Kommune og Naturstyrelsen. Begge skove er frodige løvskove med mange fortidsminder. Skovenes mange brugere opfordres til at vise hensyn til hinanden.

Hent kort overmulighederne i Rungsted Hegn og Folehave Skov (nyt vindue - pdf)

 

Sjælsølund Skov

Sjælsølund Skov i den vestlige del af kommunen, tæt ved Sjælsø, tilhører Naturstyrelsen. Der er fri teltning i hele skoven, og den kan bookes til større arrangementer.

Læs mere om Sjælsølund Skov (nyt vindue)

Natur- & Friluftsplan 2016 for Hørsholm Kommune

Natur- & Friluftsplanen viser vejen for mere og bedre natur og flere friluftsoplevelser i kommunen. Den blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen i juni 2016.

Læs Natur- og Friluftsplan (nyt vindue - pdf)

Se mange flere muligheder for naturoplevelser og friluftsliv på Naturstyrelsens kort: www.udinaturen.dk (nyt vindue).