Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Generationsvenner

Generationsvenner

ET GODT BØRNELIV
Nyt frivilligt projekt - GENERATIONSVENNER - understøtter det gode børneliv i Hørsholm.

Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm samarbejder med Hørsholm Kommune om et nyt initiativ, der skal understøtte det gode børneliv i kommunen.

“Generationsvenner” går i store træk ud på, at frivillige - som venner af huset - deltager i børnenes dagligdag i kommunens daginstitutioner. 

Projektet henvender sig til frivillige i alle aldre, der i samværet med børnene får mulighed for at berige deres liv med flere stjernestunder, mere leg i hverdagen og måske lidt mere flødeskum på livets lagkage.

Initiativet understøtter Frivilligcenterets vision om et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har mulighed for at yde en frivillig indsats, og hente hjælp og støtte til at hjælpe andre til gode oplevelser.
Projektet er udviklet i tæt samarbejde med daginstitutionsledere i kommunen, og støtter godt op om pædagogikken i kommunens daginstitutioner, der her kan få en frivillig ven af huset, der ikke indgår i normeringer og vagtplaner.

Frivillige, der ønsker at arbejde med børnene, får naturligvis en grundig introduktion og løbende supervision af centerleder Tina Holkmann Gerling fra Frivilligcentret og kommunens pædagogiske konsulenter. Der indhentes ligeledes børneattest før opstart.

Centerleder Tina Holkmann Gerling fortæller bl.a, at det længe har været på Frivilligcenterets ønskeseddel at arbejde mere med vores yngre borgere, hvilket også fremgår af vores strategi og vision. 

Formand for Børne og skoleudvalget, Maj Allin Thorup siger: “I Hørsholm har vi tradition for frivillighed, og nu får vi endnu et fantastisk initiativ, som jeg er overbevist om, vil gøre en positiv forskel for både børn, medarbejdere og de frivillige selv. Jeg er sikker på, at ’Generationsvenner’ vil tilføre en ekstra dimension af omsorg og opmærksomhed til hverdagen i vores dagtilbud, og jeg glæder mig til at følge projektet.”

Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm har udarbejdet et omfattende kampagnemateriale som kan ses på Frivilligcenterets hjemmeside https://www.frivillighorsholm.dk/ 

Al henvendelse om projektet skal ske til centerleder Tina Holkmann Gerling
Telefon 29 26 20 40, e-mail@frivillighorsholm.dk

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje