Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Hørsholm Kommune sætter fokus på velfærdsteknologiske løsninger i uge 22

Hørsholm Kommune sætter fokus på velfærdsteknologiske løsninger i uge 22

Med afsæt i et stadigt stigende antal ældre og færre hænder til at løfte plejeopgaven er det landspolitiske sigtekorn sat på digitalisering og velfærdsteknologiske løsninger.

Hørsholm Kommune har, som resten af landets kommuner, for længst taget hul på arbejdet med velfærdsteknologiske løsninger, og Kommunalbestyrelsen satte som eksempel gang i afprøvning af døgnrytmelys på et af kommunens plejehjem med budgetaftalen for 2024.

Social- og Seniorudvalget har for år tilbage godkendt en strategi for velfærdsteknologi, og kommunen har rekrutteret velfærdsteknologiske ressourcepersoner, der skal hjælpe med at køre løsningerne i stilling ude i driften.

Medarbejderne skal med på det velfærdsteknologiske tog

Hørsholm Kommune sætter velfærdsteknologi – og brugen af teknologier – under lup i uge 22 for at skabe viden og nysgerrighed omkring de velfærdsteknologiske løsninger blandt medarbejderne.

”Formålet med kampagnen er at få sat fokus på, hvorfor velfærdsteknologiske løsninger er et vigtigt arbejdsredskab i hverdagen, og hvordan vores løsninger kan skabe mere velvære for borgerne og bedre arbejdsmiljø for medarbejderne”, udtaler velfærds- og kulturdirektør, Jan Dehn.

Kampagnen er tilrettelagt af kommunens velfærdsteknologiske ressourcepersoner, der sammen med deres ledere vil stå for oplæg om velfærdsteknologiske løsninger fra døgnrytmelys til skærmbesøg, vende-madrasser, løftestole, digitale App-opslag til digitale genoptræningsløsninger.

”Kampagnen har været efterspurgt af lederne på ældreområdet, der kan se, at medarbejderne i højere og højere grad skal kunne rumme flere digitale og velfærdsteknologiske løsninger i deres daglige arbejde, og der derfor er behov for, at vi stopper op og kigger på de løsninger, vi har, og skaber nysgerrighed omkring, hvordan de velfærdsteknologiske løsninger kan gøre en forskel for borgeren og for medarbejderen”, slutter Jan Dehn.


Social- og Seniorudvalget er inviteret med til oplæggene ude i enhederne, og udvalgsformand, Annette Wiencken, vil deltage i åbningen af kampagnen på Sundheds- og Rehabiliteringscenter Hørsholm.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at åbne vores velfærdsteknologiske kampagne og til at skabe opmærksomhed på vores velfærdsteknologiske løsninger”, siger Annette Wiencken.

”Velfærdsteknologi letter ikke kun byrden for medarbejderne, men højner også selvstændigheden og tryghed for vores borgere. Og hvis vores borgere skal føle sig trygge i brugen af velfærdteknologi, er det også helt essentielt, at vores medarbejdere føler sig hjemme i brugen af teknologierne og er nysgerrige på at tage dem i brug i hverdagen. Derfor giver det rigtig god mening, at der med denne uge skabes tid ude i enhederne til at få talt om velfærdsteknologiens muligheder”, slutter hun.


Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Læs mere om ...