Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Prinsessen, borgmesteren og kampen mod madspild

Prinsessen, borgmesteren og kampen mod madspild

Der blev sat fokus på madspild i Kokkedal Kirke.

HKH Prinsesse Marie besøgte mandag d. 22. april Kokkedal Kirke for sammen med borgmester Morten Slotved og en række frivillige at sortere overskudsvarer fra lokale supermarkeder og uddele poser til trængte familier. Det er organisationen Mad Med Hjertet anført af initiativtager Pernille Rask, der for at mindske madspild har uddelt overskudsvarer lokalt i Hørsholm i fem år. 

"Jeg er glad for at være med til at sætte fokus på madspild og på organisationen Mad med Hjertets store arbejde i Kokkedal sammen med HKH Prinsesse Marie", fortæller borgmester Morten Slotved (C). "Det var en fornøjelse at møde prinsessen og de frivillige fra Mad Med Hjertet. Prinsesse Marie har kampen mod madspild som en af sine hjertesager, og det er jeg helt enig i. Jeg håber også, at vi igen kan skabe respekt for maden, ligesom man tidligere havde, så mindre af vores mad bliver kasseret. Det er jo helt skørt at producere og transportere fødevarer for så ikke at spise det." 
 
Der var spændte og glade smil hos de knap 20 fremmødte borgere af alle aldersgrupper, som modtog en af poserne med overskudsvarer og mødte HKH Prinsesse Marie. Poserne indeholdt frugt, grønt, brød og andre dagligvarer. 
 
Mad Med Hjertet har siden 2019 arbejdet på at reducere madspild ved at indhente overskudsmad fra supermarkeder i Hørsholm og uddele det gratis. Mad Med Hjertet afholder desuden månedlige fællesspisninger, som skal styrke fællesskabet for både gæster og frivillige. To gange om ugen bringer en håndfuld af organisationens frivillige mad fra supermarkederne til køkkenet i sognegården ved Kokkedal Kirke, hvor det bliver sorteret og derefter uddelt eller brugt til fællesspisninger. Ifølge organisationen er mindst 10 tons spiselig overskudsmad blevet reddet i løbet af de sidste fem år.

Læs mere på Madspild med Hjertets hjemmeside

Fotos: Keld Navntoft, Kongehuset

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Læs mere om ...