Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Så dygtige elever giver håb for fremtiden!

Så dygtige elever giver håb for fremtiden!

Trivslen og fagligheden er i top i Hørsholm Kommunes skoler. Det understreges af elevernes resultater ved folkeskolens afsluttende prøve i sommeren 2023, hvor elevernes gennemsnitskarakterer i kommunens folkeskoler ligger på imponerende 8,5. Dermed har Hørsholm det næsthøjeste karaktergennemsnit i landet, kun 0,1 karakterpoint under Lyngby-Taarbæk Kommune, ifølge tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

”Elevers resultater afspejler et dedikeret arbejde fra lærere, pædagoger, forældre og ikke mindst eleverne selv. Det er en kollektiv præstation, som vi kan være stolte af”, udtaler formand for Børne- og Skoleudvalget Maj Allin Thorup (C). ” 

Elevernes evner og engagement viser sig ikke kun ved afslutningen af folkeskolen. Sidste uge konkurrerede elever i 6. og 7. klasse på tværs af Hørsholm Kommunes folkeskoler igen i henholdsvis First Lego League og Projekt Edison. Her demonstrerede de deres evne til at tænke nyt, problemløsende og kreativt over for en lang række udfordringer. De præsenterede blandt andet løsninger, der kan hjælpe med at tackle klimaudfordringer og motivere unge til at være mere fysisk aktive.

Maj Allin Thorup udtaler: "Det var fantastisk at opleve elevernes opfindsomhed og innovationsevner i forbindelse med projekterne og deres evne til at forbinde skolen med deres eget liv og samfund. Skolernes vedvarende fokus på høj trivsel er afgørende for at have så glade og motiverede elever, der er ivrige efter at lære."

I den nationale trivselsmålinger svarer eleverne også, at de er glade og trives i skolen. 9 ud af 10 elever svarer, at de er i høj eller bedst mulige trivsel, hvilket gennemsnitligt placerer Hørsholm Kommune i toppen blandt landets kommuner.

 

First Lego League er en global videns- og teknologiturnering, som Lego står bag. I Hørsholm er det 6. klasserne der gennem samfundsaktuelle problemstillinger oplever videnskab og teknologi på en engagerende og spændende måde.


Edison er et opfinderforløb med fokus på kreativitet og innovation, som Fonden for Entreprenørskab står bag. I Hørsholm deltager alle 7. klasserne.

I år var temaet Vi skaber energi, og inden for dette tema har eleverne arbejdet med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedsanalyse

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje