Nyheder

Malik. Oversvømmelse
Hørsholm Kommune vedtager DK2020-Klimahandlingsplan

Klimaet er på alles læber, også i Hørsholm Kommune. Her har Kommunalbestyrelsen netop vedtaget den ambitiøse Klimahandlingsplan “Klimabevidst hverdag, hver dag”.

Kommunen vil sikre CO2-neutralitet i Hørsholm Kommune senest i 2045 og være klimarobust i 2050.

Du kan nu indstille kandidater til Lederpris 2022 på det folkeoplysende område

Kommer årets leder fra din forening, kvitterer vi med 10.000 kr. til foreningen.

52482919182 795F71feba O
Deltag i World Cleanup Day d. 16. september

Til jordens største skraldeindsamling kan du sammen med resten af verden være med til at gøre en forskel for naturen. Det kræver ikke det store at deltage, du skal blot bruge et par handsker og en plastikpose.

Foto affald 2.jpg
Sommertømning af rest- og madaffald stopper 31.august

Fra fredag 1. september vil din affaldsbeholder til rest -og madaffald blive tømt én gang hver 14. dag. Har du tilmeldt dig ugetømning hele året, vil din beholder fortsat blive tømt hver uge.

Kommunalbestyrelsens budgetkonference 25.-26. august 2023 vedr. budget 2024-2027

I weekenden kickstartede Hørsholm Kommunalbestyrelse forhandlingerne vedrørende budget 2024-2027.
” Vi har fået en god start med konstruktive drøftelser, så jeg er optimistisk i.f.t. de kommende budgetforhandlinger og mulighederne for at få landet et bredt forlig” udtaler borgmester Morten Slotved.

National flagdag for Danmarks udsendte

Tirsdag den 5. september 2023 kl. 16.00 - 17.30

Nye anlæg skal producere fjernvarme i Hørsholm

Norfors ser optimistisk på udrulningen af fjernvarme i Hørsholm Kommune og vil hen over de næste 5 år kunne forsyne store dele af kommunen med fjernvarme. Dette betyder også, at grundejere, der bor i disse områder, ikke kan søge om tilskud fra statens energipulje til opsætning af varmepumper.

Billed Med Link Kulturdag 2023
Programmet for Kulturdage 2023 er klar

Kulturdage 2023
I år har Bymidten overtaget afholdelsen af Kulturdagen. Og nu er de klar med et spækket program for de to dage…

Fredag 1. og lørdag 2. september 2023
GRATIS ENTRÈ

Radiator Klima Energiløsning Oliefyr
Webinar om varmepumpepulje den 31. August 2023 kl. 19-20.30

Varmepumpepuljen åbner til september. Hvis du vil søge tilskud til din nye varmepumpe, er der visse krav, du skal overholde. For at klæde dig bedst muligt på, til at søge tilskud, afholder Hørsholm Kommune et webinar i samarbejde med SparEnergi.dk.

Blokken Genbrugsplads
Blokken Genbrugsplads lukkes midlertidigt fra 4. september til 8. oktober

Blokken Genbrugsplads lukkes midlertidigt, da belægning på hele arealet skal skiftes.

Den midlertidige lukning sker fra og med mandag den 4. september 2023 til og med søndag den 8. oktober 2023
Genbrugspladsen åbner igen mandag den 9. oktober 2023 kl. 07.00.

Kongeligt Gallataffel

Hørsholm Kommune har den 18. august udsendt brev til 261 unge på 18 år med bopæl i kommunen. Brevet er sendt ud via Digital Post i anledning af H.K.H Prins Christians forestående 18-års fødselsdag. Tjek din digitale postkasse!

BUDGET 2024-2027: HØRINGSMATERIALE

Kommunalbestyrelsen afholder budgetkonference den 25.-26. august 2023 og i den forbindelse kan du på siden orientere dig i høringsmateriale vedr. budget 2024-2027.

23230720 Foto 3
Hørsholm Kommune donerer værnemidler til Ukraine

Hørsholm Kommune har afsat et stort overskudslager af værnemidler, herunder håndsprit og forklæder, til Ukraine. I sommerferien blev alle værnemidlerne afhentet og sendt til Ukraine af en ukrainsk forening.

COLOURBOX10885966.jpg
Er du ung eller har du en ide, et projekt eller event der henvender sig til unge mellem 13 og 25 år - så se her

Ungepenge gør det let og hurtigt, at søge om op til 5.000 kr. til events, projekter eller ideer der henvender sig til unge mellem 13 - 25 år.

Arme i vejret
Hvem skal være Årets Frivillig 2023?

Så er det igen tid til at kåre "Årets Frivillig" blandt de mange borgere, der yder en stor indsats i det frivillige sociale og humanitære arbejde på Social- og Seniorudvalgets område.

Sommercamp 2023 Til PM
Succesfulde sommeraktiviteter i Hørsholm

I løbet af sommeren har Hørsholm Kommune haft glæden af at samarbejde med flere lokale foreninger, der har tilbudt kommunens børn en bred vifte af aktiviteter.

Byggeri på Hannebjerg-grunden

Nedrivning af det tidligere plejehjem og klargøring af grunden på Hannebjerg er nu begyndt, og inden længe starter byggeriet af de nye rækkehuse.

Nu indsamler vi tekstiler i stedet for tøj til genbrug

Fra 1. juli træder ny lovgivning i kraft, som betyder, at vi nu indsamler tekstiler via storskrald i stedet for tøj til genbrug.

IMG 4581
Pop-up: Besøg ’BYRUMMET’ i Hovedgaden

Det bobler med gode ideer og engagerede mennesker rundt omkring i byen. Nu slår Bysamarbejdet og Hørsholm Kommune dørene op på Hovedgaden nr. 16, hvor man kan mødes om byens udvikling – på et helt særligt pop-up kontor.

Afholdelse af grundlovsceremoni den 4. oktober 2023

For at opnå dansk statsborgerskab skal du deltage i en grundlovsceremoni på Hørsholm Rådhus. Hørsholm Kommune afholder ceremoni den 4. oktober 2023. Tilmeldingsfrist senest 5. september 2023.

Image 1600Px
Totalrådgiver fundet til modernisering af Rungsted Havn

WSP er sammen med underrådgiveren Schønherr udpeget som totalrådgiver til moderniseringen af Rungsted Havn. WSP er en global rådgivende ingeniørvirksomhed, der rådgiver indenfor bl.a. havne, kystanlæg, infrastruktur, byggeri, klima og miljø.

Hørsholm Kommune ansætter ny direktør for By og Erhverv

Et enigt ansættelsesudvalg peger på en ny direktør for By og Erhverv. Ud af et stærkt ansøgerfelt på 28 ansøgere er valget faldet på Marie Guldborg, som starter i stillingen den 1. august.

Banner Borgerforslag
Indsend dit eget borgerforslag på BorgerLab

Har du en idé eller et forslag, som du gerne vil dele med politikerne i Hørsholm? Så kan du eller din forening/bestyrelse m.m. sætte jeres eget forslag på dagsordenen hos de lokale politikere. Det kræver ’blot’ 100 digitale stemmer inden for 3 måneder at få sit forslag på Kommunalbestyrelsens møde.

Ny asfalt på veje og stier

En række veje og cykelstier vil i den kommende tid få ny asfalt. Ny opmaling af striber, fodgængerfelter m.m. rundt omkring foregår allerede.

billedmedley.png
Aktiv og sjov sommer til alle byens børn

Når sommerferien om lidt starter for alle byens børn, er der udsigt til mange ugers sjov og aktiviteter i kommunens kultur- og fritidsliv. Tilmeldingen til sommerens over 20 forskellige aktiviteter er åben. Her får børnene mulighed for at prøve nyt eller gentage tidligere succeser og ikke mindst danne nye venskaber på tværs.

Afskedsreception for skoleleder Michael Geilager

I anledning af at skoleleder Michael Geilager går på pension, inviterer Vallerødskolen til afskedsreception for tidligere kolleger og samarbejdspartnere.

Foto affald 2.jpg
Sommertømning af rest- og madaffald

I sommerperioden tømmer vi din mad-/rest-affaldsbeholder hver uge frem til 31. august.

Pressemelding Forsidefoto A
Ny arkitekturpolitik sætter fokus på arkitektonisk kvalitet

Kommunalbestyrelsen har vedtaget Hørsholms Arkitekturpolitik, som sætter fokus på at sikre den arkitektoniske kvalitet og bæredygtigt byggeri.

Ændrede energiaftaler giver store besparelser

Hidtil usete energipriser fik Hørsholm Kommune til at optimere sine elaftaler, og kommunen har i den forbindelse opnået besparelser på over 5.000.000 kr. Det har vist sig at være særligt gunstigt at omlægge fra kvartalspris til variabel månedspris.

Hørsholm Kommune ansætter kendt ansigt som ny Bo Trygt projektleder

Arbejdet med forebyggelse af indbrud og skabelsen af tryghed i Hørsholm Kommune er godt i gang. Sammen med Bo Trygt og Nordsjællands Politi er flere strategiske og målrettede initiativer sat i søen, herunder nabovenner og mobil politistation. En ny projektleder, som har forudgående kendskab til kommunen og en fortid i politiet, skal stå i spidsen for det videre arbejde.

Hørsholm Kommune udbyder strategisk partnerskab

Hørsholm Kommune inviterer interesserede teams af entreprenør-, arkitekt- og ingeniørrådgivere til at byde ind som strategisk partner. Der afholdes informationsmøde den 9. maj på Hørsholm rådhus.

IMG F477CE483E7A 1
Udskiftning af flydebroer på Rungsted Havn er nu færdig

Den planlagte udskiftning af flydebroerne i det sydlige havnebassin i Rungsted Havn er nu gennemført indenfor tidsplanen og budget, så alt er nu klar til at sejlsæsonen rigtig starter.

FB Banner Klimahandledag 820X360
Danmarks Nationale Klimahandledag markeres i Hørsholm

Torsdag den 27. april er National Klimahandledag i Danmark. Det markeres bl.a. ved en grøn fællesmiddag i Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune opfordrer alle til at bakke op om mærkedagen.

Hørsholm Kommune nomineret til klimapris

Kommunernes Klimapris blev torsdag den 13. april uddelt på KL’s Klima & Miljø Topmøde i Sønderborg. Hørsholm Kommune var blandt fire stærke finalister ud af i alt 41 kommuner, som var indstillet til prisen.

Hørsholm Kommune har ansat ny skoleleder på Vallerødskolen

Blandt flere velkvalificerede kandidater har et enigt ansættelsesudvalg peget på Jesper Hviid Andersen, som ny skoleleder på Vallerødskolen.

Dom i sagen om økonomiske uregelmæssigheder i Rungsted Havn

Torsdag den 23. marts faldt der, på retsmøde i Helsingør, dom i sagen om svindel, der blev begået af den tidligere bogholder i Rungsted Havn.

Idrætsstjernerne blev hædret i Kulturhus Trommen

Hørsholm Kommune og Team Hørsholm hædrede hele 182 medaljevindere fra 14 forskellige idrætsgrene ved det traditionsrige arrangement Idrætsstjerner.

Marcus Olsson er Årets Sportsnavn i Hørsholm 2022

Team Hørsholm ærefulde pris gik i år til den fremragende ishockeyspiller fra Rungsted Seier Capital, som derved skriver sig ind i rækken af yderst talentfulde idrætsudøvere i Hørsholm.

Regeringen og Hørsholm Kommune redder Karen Blixen Museum

Det er meget glædeligt, at regeringen i dag har fremlagt forslag til finanslov med en forlængelse af driftsstøtten til Karen Blixen Museum med årligt 3,1 mio. kr. i fire år. Tilskuddet er en forudsætning for museets eksistens.

Hørsholm Kommune skal finde ny direktør

Direktør for By og Erhverv, Ole Stilling, har efter eget ønske valgt ikke at forlænge sin kontrakt med Hørsholm Kommune og fratræder derfor sin stilling ved udgangen af maj måned.

COLOURBOX38992100
Husk nu: gasflasker skal til farligt affald

Fjernvarme
Udvidelse af fjernvarme er under pres

Manglende kapacitet på Usserødværket betyder, at Norfors ikke kan levere den hurtige udvidelse af fjernvarmenettet, som selskabet havde stillet borgerne i Hørsholm Kommune i udsigt.

FOA Mlogo Underside Topfrise 564X320 Png
Nominer et velfærdstalent

Kender du et dygtigt, ungt velfærdstalent under 36 år? Hjælp os med at udpege pædagogiske assistenter og medhjælpere i daginstitutionerne samt social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og SOSU-elever, som fortjener et ekstra skulderklap.

Eleverne i Hørsholm får rigtig gode karakterer – også i bunden ser det godt ud

I Hørsholm klarer eleverne sig rigtig godt til afgangsprøverne og får høje karakterer.

Hørsholm Kommune højdespringer i erhvervsanalyse

Hørsholm Kommune er blandt årets højdespringere i den årlige rapport fra IRIS Group over lokale erhvervspræstationer. I den samlede placering er Hørsholm nu nr. 32 blandt alle landets kommuner.

20230216 183615
Grønne ambassadører i Hørsholm

I løbet af januar og februar har 25 Hørsholmborgere deltaget i et gratis forløb: Masterclass i klimahandling. Forløbet er udviklet i samarbejde med DeltagerDanmark og sætter fokus på klimahandling i hverdagen.

Foto affald 2.jpg
Vær med i nyt affaldspanel på tværs af kommuner

Nu kan du som borger sætte dit præg på en ny affaldsplan. Affaldsplanen sætter rammerne for de opgaver og aktiviteter, som Hørsholm. Allerød, Fredensborg og Rudersdal Kommuner vil arbejde med over de næste 6 år. Vi søger idéer og forslag til, hvordan vi kan gøre det nemt for borgerne at træffe de rigtige valg i hverdagen, fx hvordan vi bliver bedre til at genbruge og genanvende, og hvordan vi udvikler et godt affaldssystem.
Bliv en del af Affaldspanelet eller giv dit input til planen på Borgerlab.

Klimaborgerpanel Overrækker Anbefalinger Til Kommunalbestyrelsen
Klimaborgerpanelet præsenterede anbefalinger for Kommunalbestyrelsen

Mandag den 28. november overrakte Hørsholm Kommunes Klimaborgerpanel anbefalinger til Kommunalbestyrelsen ved en ceremoni på Rådhuset. Anbefalingerne er borgerpanelets bud på, hvordan vi sammen kan løse klimaudfordringerne lokalt i Hørsholm.

Klimaborgerpanelet overrækker anbefalinger til Kommunalbestyrelsen

Mandag den 28. november præsenterer og overrækker Hørsholm Kommunes Klimaborgerpanel deres fælles anbefalinger til kommunens politikere. Ceremonien finder sted i kantinen på Hørsholm rådhus, og mødet er åbent for offentligheden.

Klimaborgerpanel 2022
Engagerede Hørsholmborgere tog hul på klimaarbejdet

Hørsholm Kommunes nye Klimaborgerpanel har nu mødtes to gange for at blive klogere på og drøfte klimaets tilstand i Hørsholm. Emnet for de første to borgersamlinger var CO2-reduktioner, og engagementet var tårnhøjt og nysgerrigheden stor.