Nyheder

Cafemøde Demens Og Pårørende
Når familien rammes af demens - Kom til cafemøde den 11. maj

Cafemødet afholdes på Aktivitetscenter Sophielund og handler om sorger, udfordringer og psykologiske reaktioner, som både den demensramte og pårørende ofte oplever, når demenssygdommen indfinder sig i familielivet. Cafemødet kræver tilmelding.

Stadeplads i gågaden er besat

Hørsholm Kommune har haft stadepladser i udbud, og der er nu kommet en afklaring på stadepladsen i gågaden.

Cafemøde Demens Og Bilkørsel
Kom til cafemøde om demens og bilkørsel den 4. maj kl. 15.30-17.30

I dag afholdes der cafemøde på Aktivitetscenter Sophielund. Cafémødet handler om, hvordan man finder ud af, hvornår det er slut med at køre bil, hvordan man kan snakke om et kommende kørselstop, hvem der kan gøre det, og hvor man kan få hjælp til det.

Det nye mobile varslingssystem Sirenen testes onsdag d. 3. maj kl. 12

Med S!RENEN får du en advarsel direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare. S!RENEN har en unik lyd og vibration og adskiller sig tydeligt fra almindelige beskeder som SMS’er og push-notifikationer.

Hørsholm Kommune udbyder strategisk partnerskab

Hørsholm Kommune inviterer interesserede teams af entreprenør-, arkitekt- og ingeniørrådgivere til at byde ind som strategisk partner. Der afholdes informationsmøde den 9. maj på Hørsholm rådhus.

IMG F477CE483E7A 1
Udskiftning af flydebroer på Rungsted Havn er nu færdig

Den planlagte udskiftning af flydebroerne i det sydlige havnebassin i Rungsted Havn er nu gennemført indenfor tidsplanen og budget, så alt er nu klar til at sejlsæsonen rigtig starter.

FB Banner Klimahandledag 820X360
Danmarks Nationale Klimahandledag markeres i Hørsholm

Torsdag den 27. april er National Klimahandledag i Danmark. Det markeres bl.a. ved en grøn fællesmiddag i Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune opfordrer alle til at bakke op om mærkedagen.

Hørsholm Kommune nomineret til klimapris

Kommunernes Klimapris blev torsdag den 13. april uddelt på KL’s Klima & Miljø Topmøde i Sønderborg. Hørsholm Kommune var blandt fire stærke finalister ud af i alt 41 kommuner, som var indstillet til prisen.

Country Overshoot Days 2023 Sm
28. marts 2023 er Earth Overshoot Day i Danmark

Danmark er nr. 8 i verden til at ramme Earth Overshoot Day! Det betyder at vi som land har opbrugt alle de naturlige ressourcer, som jorden kan producere på et år.

Hørsholm Kommune har ansat ny skoleleder på Vallerødskolen

Blandt flere velkvalificerede kandidater har et enigt ansættelsesudvalg peget på Jesper Hviid Andersen, som ny skoleleder på Vallerødskolen.

Dom i sagen om økonomiske uregelmæssigheder i Rungsted Havn

Torsdag den 23. marts faldt der, på retsmøde i Helsingør, dom i sagen om svindel, der blev begået af den tidligere bogholder i Rungsted Havn.

Idrætsstjernerne blev hædret i Kulturhus Trommen

Hørsholm Kommune og Team Hørsholm hædrede hele 182 medaljevindere fra 14 forskellige idrætsgrene ved det traditionsrige arrangement Idrætsstjerner.

Marcus Olsson er Årets Sportsnavn i Hørsholm 2022

Team Hørsholm ærefulde pris gik i år til den fremragende ishockeyspiller fra Rungsted Seier Capital, som derved skriver sig ind i rækken af yderst talentfulde idrætsudøvere i Hørsholm.

Regeringen og Hørsholm Kommune redder Karen Blixen Museum

Det er meget glædeligt, at regeringen i dag har fremlagt forslag til finanslov med en forlængelse af driftsstøtten til Karen Blixen Museum med årligt 3,1 mio. kr. i fire år. Tilskuddet er en forudsætning for museets eksistens.

Hørsholm Kommune skal finde ny direktør

Direktør for By og Erhverv, Ole Stilling, har efter eget ønske valgt ikke at forlænge sin kontrakt med Hørsholm Kommune og fratræder derfor sin stilling ved udgangen af maj måned.

Nu kan der bydes på stadepladser i Hørsholm

Arkitema Trommen Kulturhus 14 Photographer Niels Nygaard Web
Lejer søges til nyt centralt spisested i Kulturhus Trommen

Drømmer du om at drive Hørsholms nye centrale spisested, så er der nu en unik mulighed for at leje sig ind i Kulturhus Trommen.

Nyt om Solhuset

Hørsholm Kommune forventer, at børn og personale kan rykke tilbage til et nyrenoveret Solhus i marts 2024.

COLOURBOX38992100
Husk nu: gasflasker skal til farligt affald

Fjernvarme
Udvidelse af fjernvarme er under pres

Manglende kapacitet på Usserødværket betyder, at Norfors ikke kan levere den hurtige udvidelse af fjernvarmenettet, som selskabet havde stillet borgerne i Hørsholm Kommune i udsigt.

FOA Mlogo Underside Topfrise 564X320 Png
Nominer et velfærdstalent

Kender du et dygtigt, ungt velfærdstalent under 36 år? Hjælp os med at udpege pædagogiske assistenter og medhjælpere i daginstitutionerne samt social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og SOSU-elever, som fortjener et ekstra skulderklap.

COLOURBOX32074185
Webinar: Sådan søger du tilskud til din varmepumpe

I samarbejde med SparEnergi.dk og Helsingør, Fredensborg og Rudersdal Kommuner inviterer Hørsholm Kommune til online webinar om alternativer til olie- og gasfyr samt tilskudsmuligheder via Varmepumpepuljen, som åbner for ansøgninger i løbet af første halvår af 2023. Webinaret foregår torsdag den 16. marts 2023 kl. 19-20.30.

Eleverne i Hørsholm får rigtig gode karakterer – også i bunden ser det godt ud

I Hørsholm klarer eleverne sig rigtig godt til afgangsprøverne og får høje karakterer.

Afholdelse af grundlovsceremoni den 23. maj 2023

For at opnå dansk statsborgerskab skal du deltage i en grundlovsceremoni på Hørsholm Rådhus. Hørsholm Kommune afholder ceremoni den 23. maj 2023. Tilmeldingsfrist senest 2. maj 2023.

Hørsholm Kommune højdespringer i erhvervsanalyse

Hørsholm Kommune er blandt årets højdespringere i den årlige rapport fra IRIS Group over lokale erhvervspræstationer. I den samlede placering er Hørsholm nu nr. 32 blandt alle landets kommuner.

20230216 183615
Grønne ambassadører i Hørsholm

I løbet af januar og februar har 25 Hørsholmborgere deltaget i et gratis forløb: Masterclass i klimahandling. Forløbet er udviklet i samarbejde med DeltagerDanmark og sætter fokus på klimahandling i hverdagen.

Klubhus
Indvielse af Udendørsidrætternes klubhus

Kommunalbestyrelsen inviterer til indvielse af klubhuset for udendørsidrætterne tirsdag den 21. februar.

Hver tredje gadelampe slukkes i Hørsholm

Klima- og Miljøudvalget har besluttet, at i gennemsnit hver tredje gadelampe i Hørsholm Kommune midlertidigt slukkes for at reducere kommunens energiforbrug.

Søg tilskud til frivilligt socialt arbejde - §18 midler

Ansøgningsfristen er den 16. marts 2023.

Foto affald 2.jpg
Vær med i nyt affaldspanel på tværs af kommuner

Nu kan du som borger sætte dit præg på en ny affaldsplan. Affaldsplanen sætter rammerne for de opgaver og aktiviteter, som Hørsholm. Allerød, Fredensborg og Rudersdal Kommuner vil arbejde med over de næste 6 år. Vi søger idéer og forslag til, hvordan vi kan gøre det nemt for borgerne at træffe de rigtige valg i hverdagen, fx hvordan vi bliver bedre til at genbruge og genanvende, og hvordan vi udvikler et godt affaldssystem.
Bliv en del af Affaldspanelet eller giv dit input til planen på Borgerlab.