Nyheder

Covid-19-status: Endnu en borger og en medarbejder er smittet på de midlertidige pladser

Endnu en borger og en medarbejder er smittet på Hørsholm Kommunes midlertidige pladser. Alle nødvendige forholdsregler er sat i værk, hvilket bl.a. betyder, at stedet er lukket for besøg, ligesom alle borgere og medarbejdere bliver testet.

Restriktioner for besøg på plejehjem, midlertidige pladser og sociale botilbud

Hørsholm Kommune har i dag, den 16. september, som følge af påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, indført midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til kommunens plejecentre, midlertidige pladser samt sociale botilbud. Restriktionerne gælder frem til den 5. oktober 2020 for plejecentre og midlertidige pladser.

Forkert opgørelsesmetode i beregning af byggesagsgebyr får konsekvenser for kommunens øvrige byggesager

Hørsholm Kommune har modtaget afgørelse fra Byggeklageenheden i én byggesag, der underkender den måde tidsforbruget – og dermed byggesagsgebyret - er opgjort på.

IVÆRKSÆTTERINTRO - FRA IDÉ TIL FORRETNING

Hørsholm Kommune og Copenhagen Business Hub inviterer til Iværksætterintro.

Ny sundhedspulje til sundhedsfremmende initiativer i Hørsholm

Frem til den 30. september 2020 er det muligt at søge økonomisk støtte til lokale foreninger og initiativer, der arbejder med sundhedsfremmende formål for Hørsholms borgere

Covid-19-update: De første tests er alle negative

Alle corona-prøvesvar nr. 1 i Daginstitutionen Solhuset og De Midlertidige Pladser har været negative, og nu afventes blot prøvesvar nr. 2 for visse af de testede personer.

Forslag til Lokalplan 172 for Folehavekvarteret

Folehavekvarteret får ny lokalplan, der skal være med til at sikre området som et attraktivt boligområde. Folehavekvarteret er beliggende vest for Rungsted Hegn og nordvest for Folehave Skov i den sydlige del af Hørsholm Kommune.

Offentlig høring - Forslag til Lokalplan 176 for et område nord for Rungstedvej langs Rungsted Kyst

Området nord for Rungstedvej langs Rungsted Kyst får ny lokalplan, der skal være med til at sikre området som et attraktivt villakvarter.

COVID-19 update Hørsholm: 1 smittetilfælde på en daginstitution og 1 tilfælde på De Midlertidige Pladser

Onsdag den 10. september fik Hørsholm Kommune bekræftet yderligere to af hinanden uafhængige smittetilfælde med COVID-19. Det drejer sig om én borger indlagt på De midlertidige Pladser og én medarbejder på en daginstitution. Alle nødvendige procedurer for stop af smitten er iværksat og kommunen følger sagen nøje.

Ph Park Callum
Sampension-fællesskabet investerer stort trecifret millionbeløb i lejeboligerne PH Park

Sampension-fællesskabet skyder stort trecifret millionbeløb i boligprojektet PH Park på Usserød Kongevej

To smittetilfælde på skole og gymnasium

I weekenden fik Hørsholm Kommune bekræftet to af hinanden uafhængige smittetilfælde med COVID-19. Det drejer sig om to elever i alt, én på hhv. Hørsholm Skole og Rungsted Gymnasium.

Husk ansøgningsfristen til §18 midler den 25. september

Nu er det igen tid til at ansøge om tilskud til socialt frivilligt arbejde - §18 midler. Fristen er den 25. september 2020

Cykelbørn er glade børn

Hverdagscykling gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Derfor bakker Hørsholm Kommune op om Cyklistforbundets børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, der kører fra 7.—20. september.

Voldsomt regnvejr i Hørsholm lukker Rådhushallen og den store gymnastiksal på Hørsholm Skole

Hørsholm Kommune oplevede et næsten 3-dobbelt skybrud i går den 19. august.

Budget 2021-2024: Høringsmateriale

Kommunalbestyrelsen afholder budgetkonference den 21.-22. august 2020 og i den forbindelse kan du på siden orientere dig i høringsmateriale vedr. budget 2021-2024.

Kommunalbestyrelsesmøde den 31. august på Hørsholm Rådhus

Coronasituationen bevirkede, at Kommunalbestyrelsen i 4 måneder afviklede kommunalbestyrelsesmøderne virtuelt hver for sig. Nu skriver vi august 2020 og Kommunalbestyrelsen kan igen samles i samme lokale. Mødet foregår på Hørsholm Rådhus og kan også overværes af borgerne.

Solhuset Rettet
Giv input til CO2-reduktioner

Hørsholm Kommune laver en CO2-handlingsplan, og vi vil rigtig gerne høre dine idéer.

Rotter.png
Husk at anmelde rotter – den kommunale rottebekæmpelse er gratis

Har du rotter eller bare en mistanke om, at du har rotter, har du pligt til at anmelde det

mindesten - de faldne krigere.jpg
National flagdag for Hørsholms veteraner

Lørdag d. 5. september markerer Hørsholm Kommune Den Nationale Flagdag for Hørsholms veteraner og andre udsendte under Danmarks Flag.

Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats har fået et servicetjek

En ekstern analyse viser gode resultater og forbedringspotentialer.

Kommunens funktioner er stort set tilbage til det velkendte – borgmesteren takker for opbakningen

CORONA: I marts 2020 skulle Hørsholm Kommune, ligesom resten af landet, lukke mange funktioner ned meget hurtigt, og så åbne dem kontrolleret og sikkert henover forår og sommer. Nu er vi der, hvor hverdagen er genkendelig fra før nedlukningen – en nedlukning og genåbning, hvor både borgere og pårørende har bakket op på bedste vis.

Afholdelse af grundlovsceremoni den 20. august 2020

For at opnå dansk statsborgerskab skal du deltage i en grundlovsceremoni på Hørsholm Rådhus. Hørsholm Kommune afholder ceremoni den 20. august 2020. Tilmeldingsfrist senest 3. august 2020.

Facebook_Et levende Hørsholm_Banner.jpg
Et levende Hørsholm - hele sommeren

’Et levende Hørsholm’ er et tilbud, der har til formål at skabe mere liv i byen henover sommeren 2020.

beach volley.jpg
Så er der beachvolley og bålpladser på Rungsted Strand

Hørsholm kommune vil gerne give unge i Hørsholm de bedste muligheder for at være sammen og nyde sommeren efter de gængse retningslinjer, og derfor har vi nu opgraderet forholdene på Rungsted badestrand med tre nye aktivitetszoner.

Hørsholmstrategien er godkendt i Kommunalbestyrelsen

Mandag d. 29. juni blev Hørsholmstrategien endeligt godkendt på Kommunalbestyrelsens møde.

Klistermærke_Et levende Hørsholm_Klistermærke.png
Pop-up klub for unge hele sommeren

Der skal ske noget ekstra i byen til sommer fordi corona-krisen muligvis har sat en stor fed streg over manges sommerferieplaner. Et af tiltagene er et pop-up hæng-udsted for Hørsholms unge hver weekend i de fantastiske lokaler på Stampen. Første åbningsdag i pop-up klubben er fredag den 3. juli kl. 19.

Tandplejen holder sommerferie

Tandplejen har lukket fra den 4. juli til 2. august 2020.

Hørsholm Kommune sætter ind mod spritkørsel

Alt for mange mennesker sætter sig bag rattet med for høje promiller i blodet om sommeren. Nu minder Hørsholm Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol.

baal_940x310.jpg
Nordsjællands Brandvæsen giver gode råd til en brandsikker sankthans

Sankthansaften er traditionelt set en travl aften for brandvæsnet. Hvis du gerne vil undgå at få besøg af brandfolkene, mens du brænder heksen af, skal du sørge for, at brandsikkerheden ved sankthansbålet er i orden.

PneumokokBanner_1000x520px.jpg
Nu er vaccination mod lungebetændelse gratis for alle, der er fyldt 65 år

Nu kan alle personer, der er fyldt 65 år, blive gratis vaccineret mod lungebetændelse (pneumokokker). Tilbuddet er således ikke længere kun til borgere, som er i en særlig risikogruppe for at udvikle alvorlig sygdom, hvis de får en pneumokok-infektion. Formålet med at vaccinere mod pneumokokker er at beskytte mod at blive ramt af andre infektionssygdomme under COVID-19 epidemien

Byggesagsafdelingen lukket for telefonisk henvendelse den 23. og 30. juni

Parkering i forbindelse med Drive-in koncert

Fredag den 19. juni 2019 afholdes der Driv-in koncert på parkeringspladsen ved Kammerrådensvej. Parkeringspladsen vil være afspærret fra torsdag d. 18. juni kl. 18.00 til lørdag d. 20. juni kl. 6.00

Hørsholm Rådhus genåbner 15. juni

Nu kan du igen reservere tid på nettet til betjening i Borgerservice.

Hørsholm Svømmehal åbner 16. juni og holder åbent hele sommeren

Hørsholm Svømmehal åbner 16. juni og holder åbent hele sommeren. I weekenden besluttede regeringens partier, at bl.a. svømmehaller må åbne igen.

Mere areal for udeservering for restauranter og caféer

Folketinget har besluttet at restauranter og caféer kan genåbne fra den 18. maj 2020 med en række restriktioner. Hørsholm Kommune støtter op om beslutningen ved at give erhvervslivet de bedste muligheder under genåbningen, bl.a. ved at lempe på reglerne for udeservering i en periode.

Renovering af Stitunneller

I de kommende uger renoveres stitunnellerne under Hørsholm Kongevej og Ørbæksvej. Arbejdet reguleres med signalanlæg, hvilket kan give forsinkelser for trafikken.

Informationsmøde om fremrykning af nye bygge- og anlægsprojekter

Hørsholm Kommune orienterer om de mange projekter, som kommunen sætter i gang i den kommende tid, og som kan have interesse for de lokale håndværkerfirmaer i kommunen.

Dækningsafgift 2. rate 2020 udskudt

Information om ledige stadepladser

Hørsholm Kommune har fra den 1. august 2020 seks ledige stadepladser.

Kommende skolebørn har et fantastisk udeliv i spejderhytte

Rungstedspejderne har udlånt deres hytte til kommende skolebørn fra Børnegården Alsvej. Her byder børnenes hverdag på masser af udeliv ved hytten og i de nærliggende naturområder.

Brug 2 sekunder mere på at orientere dig i krydset

De fleste cyklistulykker i trafikken sker i et vejkryds. Nu vil Hørsholm Kommune og Rådet for Sikker Trafik have bilisterne og cyklisterne til at holde bedre øje med hinanden, hver gang de kører ud i et kryds.

Nu åbner biblioteket igen

Så blev det Hørsholm Biblioteks tur til så småt at åbne igen efter at have været helt lukket siden 12. marts. Vi ved, at mange lånere har savnet bøgerne og biblioteket, og vi har som personale glædet os til at komme tilbage, så vi er meget glade for at kunne meddele, at Hørsholm bibliotek åbner så småt fra mandag den 18. maj.

Efter første test: Ingen smittede beboere på Omsorgscentret Breelteparken

I forbindelse med, at en medarbejder på et plejecenter i Hørsholm Kommune er testet positiv for COVID-19 testes alle beboere og medarbejdere på centret. Svarene er nu kommet for beboernes vedkommende og der er ikke påvist smitte af COVID-19.

Tilgå virtuelt borgermøde her

Tirsdag d. 5. maj kl. 18-20 inviterer Hørsholm Kommune til det første, virtuelle borgermøde i kommunens historie, hvor formålet er at høre borgernes ideer og holdninger til udviklingen af Kokkedal stationsområdet.

Hørsholm Kommune registrerer den først-kendte corona-smittede medarbejder på et plejecenter

En medarbejder på et plejecenter i Hørsholm Kommune er testet positiv for COVID-19. Indtil videre har kommunens 4 plejecentre være forskånet for sygdommen, og for at stoppe evt. smittespredning mest effektivt, testes alle beboere og medarbejdere nu på centeret. Der er desuden indført skærpede retningslinjer af sikkerheds- og forsigtighedsmæssige grunde. Medarbejdere, beboere og pårørende er underrettet.

60 borgere har tilmeldt sig Covid-19 beredskabet

Kort før påske efterlyste Hørsholm Kommune borgere med sundhedsfaglig og socialpædagogisk baggrund til at indgå i et Covid-19 beredskab. I alt 60 borgere har meldt sig med et bredt udsnit af kompetencer.

Karen Blixens Soveværelse og tørreloftet åbnes nu permanent

Hørsholm Kommune besluttede på Kommunalbestyrelsesmødet den 27. april 2020 at donere 285.000 kr. til Karen Blixen Museet Rungstedlund, med henblik på indretning og isolering af tørreloftet på Rungstedlund.

Asfalt på cykelstien langs Kongevejscentret

Så er ventetiden slut. Onsdag d. 6. maj 2020 bliver det manglende asfalt på cykelstien langs Kongevejscentret lagt ud.

Anonym Ungerådgivning udvider målgruppe og samtaleforløb

Sundhedsudvalget har netop besluttet at udvide målgruppen for Anonym Ungerådgivning, således flere unge i alderen 13-25 år og deres forældre kan få anonym rådgivning af professionelle psykologer i Familiehuset.

En håndsrækning til det lokale erhvervsliv

Hørsholm Kommune har fokus på at holde hjulene i gang for erhvervslivet under coronakrisen, og på mandagens kommunalbestyrelsesmøde blev der vedtaget tre tiltag, der understøtter erhvervslivets likviditet. Initiativet står ikke alene idet kommunen også har fremrykket anlægsprojekter for 42 mio. kr.

Beboere på plejecentre kan nu modtage besøg på udearealer

Da corona-situationen ser ud til at blive langvarig, åbner Hørsholm Kommune for muligheden for at modtage besøg på plejecentrenes udearealer fra tirsdag den 28. april. Besøget følger en række retningslinjer og gennemføres under forhold, der er sundhedsfagligt forsvarlige. OPDATERET 20. MAJ 2020 MED LINK TIL SUNDHEDSSTYRELSENS PJECE OM UDEBESØG

Arbejdsfordeling - fasthold din medarbejder

Vidste du, at hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver nok til at beskæftige alle ansatte, så kan ordningen om arbejdsfordeling være en god mulighed for at undgå afskedigelser.

Tandplejen begynder at indkalde flere børn og unge fra den 27. april

Den øgede aktivitet i Tandplejen omfatter både tandplejen og tandreguleringen. Indkaldelsen sker ud fra en tandlægefaglig vurdering, og du eller dit barn får automatisk besked når det er tid til konsultation.

Illustration grøn varme.jpg
Nordsjællandske kommuner samarbejder om grøn varmeforsyning

Fredensborg, Rudersdal, Helsingør og Hørsholm Kommune samt forsyningsselskaberne Norfors, Holte Fjernvarme og Forsyning Helsingør vil sammen udvikle fremtidens grønne varmeforsyning.

Disse udendørsidrætter kan genåbne

Det bliver nu igen muligt for udvalgte dele af foreningslivet i Hørsholm at dyrke sin udendørsidræt. Se listen over de sportsgrene, som er en del af første bølge af åbningen.

Aflysning af Skt. Hans og Kulturdag

Kommunens Sankt Hans arrangement og Kulturdagen aflyses som følge af Corona-krisen.

Høj brandrisiko i sigte: Hold øje med Brandfare.dk

De seneste ugers varme og tørre vejr betyder, at naturen er knastør. Nordsjællands Brandvæsen opfordrer til stor forsigtighed med åben ild i naturen lige nu.

Live-transmission af kommunalbestyrelsesmøde mandag d. 27. april

Hørsholm Kommunalbestyrelse samles ikke på rådhuset, men gennemfører mødet via videolink til sædvanlig tid mandag d. 27. april kl. 17.30.

Sommerferie i daginstitutioner og SFO i 2020

I denne helt særlige tid hvor dagtilbud og skoler først har været lukket og nu er genåbnet for de yngste børn, kan nogle forældre få ændret behov for pasning i sommerferien. Børne- og Skoleudvalget beslutter om der skal ske ændringer i mulighederne for sommerferie-pasning efter den 10. maj.

Se Hørsholms nye erhvervsbrochure

Hørsholm kommune ønsker at være med til at skabe de bedste resultater og rammer for erhvervslivet. Derfor har vi lavet denne brochure som et supplement til kommunens øvrige aktiviteter.

DSC_987512.jpg
Et livligt og trafikalt knudepunkt ved Kokkedal station. Men hvordan? Del dine idéer med Hørsholm Kommune

Området ved Kokkedal station skal udvikles – og i den forbindelse vil Hørsholm Kommune gerne høre borgernes idéer.

Løb aldrig tør for nøgler med NemID nøgleapp

Digitaliseringsstyrelsen og KL anbefaler at installere NemID nøgleapp. Så løber du ikke tør for nøgler.

Vigtig ændring for kommende skolebørn

I Hørsholm Kommune overgår de kommende skolebørn normalt fra daginstitution til SFO pr. 1. maj. I år er det blevet ekstremt udfordret af corona-krisen.

Anlægsinvesteringer for godt 42 mio. kr. på vej til at blive skudt i gang i 2020 som følge af COVID-19

Hørsholm Kommunes borgere kan se frem til en række forbedringer i bybilledet hurtigere end forventet. Det kan blive muligt, fordi Økonomiudvalget netop har taget første skridt frem mod at fremrykke renoverings- og anlægsopgaver for godt 42 millioner kroner.

image000000.jpg
Hørsholm Kommunes fødselsdagsgave til Hendes Majestæt Dronningen

Alle landets kommuner er blevet enige om at give Hendes Majestæt Dronningen en fælles gave i anledning af 80-års fødselsdagen den 16. april 2020. Gaven er en mosaik af billeder malet af børn.

Opdatering af forbud mod besøg på plejehjem, plejeboliger og aflastningspladser

Søndag den 6. april 2020 påbød Styrelsen for Patientsikkerhed kommunerne at opdatere det forbud mod besøgendes adgang til kommunale og private plejehjem, plejeboliger og midlertidige pladser, der har været gældende siden 18. marts 2020 for at forhindre udbredelsen af COVID-19-smitten.

Stem på det du ønsker dig i Rungsted Hegn

Motionsspiralen I Rungsted Hegn er væk, og nye muligheder skal udfolde sig i skoven. På BorgerLab kan man vælge de tre faciliteter, som man synes bedst om.

Trygfonden giver støtte til gårdkoncerter

Hørsholm Kommune har, sammen med fire andre kommuner, opnået støtte fra TrygFondens akutpulje til at gennemføre gårdkoncerter ved Hørsholm Kommunes plejecentre og botilbud. Første koncert afholdes på Plejecenter Louiselund onsdag d. 15. april.

Til forældre med børn i dagtilbud og skole (0.-5. klasse)

I Hørsholm Kommune er vi klar til at tage det første skridt i genåbningen, og mange børn og unge kan derfor komme i skole eller daginstitution igen.

Hørsholm Kommunalbestyrelse sender blomster til de svageste ældre

På Hendes Majestæt Dronningens opfordring har Hørsholm Kommunalbestyrelse foranlediget, at de svageste ældre i kommunen modtager en buket blomster og en hilsen.

Dagtilbud og skoler genåbner for de mindste mandag den 20. april

Hørsholm Kommune følger nøje retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne i forhold til en kontrolleret og tryg genåbning, og åbner op fra den 14. april i forskellige faser frem til den 20. april.

En forsigtig og kontrolleret genåbning af dagtilbud og skoler

Hørsholm Kommune forbereder en forsigtig og kontrolleret genåbning af dagtilbud og skoler efter påske.

Udvidelse af besøgsforbud på anbringelsessteder, botilbud m.v.

5. april 2020 er de gældende regler om midlertidige besøgsforbud på plejehjem, botilbud mv. nu udvidet til at omfatte hovedparten af de sociale tilbud, for at mindske spredning af Covid-19.

Telefonrådgivning for forældre.jpg
Gratis, anonym telefonrådgivning til forældre

Familiehuset tilbyder gratis, anonym rådgivning over telefonen til forældre med børn i alderen 0-18 år med bopæl i Hørsholm Kommune.

PH Parken Birdseye 27032019.jpg
Alle PH Parks byggefelter solgt og over 300 boliger på vej

En historisk milepæl for Hørsholm: Mandag den 25. marts besluttede Hørsholm Kommunalbestyrelse at sælge de tre sidste byggefelter I PH Park til PH Park ApS, og den 26. marts blev købsaftalen underskrevet. Det betyder, at alle byggefelter i PH Park er solgt og realiseringen af det nye attraktive boligkvarter kan begynde for alvor. ”Det er en god dag for Hørsholm Kommune og for byens udvikling,” siger borgmester Morten Slotved.

Hørsholm 79ers er udråbt som Danmarksmestre

Selvom sæsonen ikke er færdigspillet, har Danmarks Basketball Forbunds bestyrelse besluttet at uddele medaljer på trods af den forkortede sæson.

Nedlæggelse af midlertidig parkeringsplads ved Dronningedammen

I en årrække har man kunne parkere på den midlertidige parkeringsplads ved Dronningedammen ved Rungstedvej. Pladsen skal nu nedlægges og plænen skal genetableres

Ny cykelbane og krydsningshelle på Folehavevej

I de kommende uger udføres anlægsarbejde på Folehavevej fra Helleholm til vest for jernbanebroen. Trafikanter kan forvente forsinkelser i trafikken.