Nyheder

Åbent Møde Bred (1)
Borgere og foreninger får direkte taletid i Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget den 9. februar.

Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget holder deres første åbne møde i 2022 den 9. februar.

A5 Hørsholm Kommune (002)
Hørsholm Kommune tilbyder nyt digitalt fællesskab

Hørsholm kommune er netop blevet en del af netværket Boblberg.dk, som er et værktøj, der kan hjælpe mennesker med at skabe fællesskaber. Uanset om du mangler en at gå tur med, en bridgemakker eller en reservebedste, kan du bruge Boblberg. 400.000 danskere i mere end 50 kommuner er allerede på, og nu har Hørsholms borgere også adgang.

Afholdelse af grundlovsceremoni den 8. marts 2022

For at opnå dansk statsborgerskab skal du deltage i en grundlovsceremoni på Hørsholm Rådhus. Hørsholm Kommune afholder ceremoni den 8. marts 2022. Tilmeldingsfrist senest 11. februar 2022.

IMG E0786 1200Px
Hvad skal der ske i Bymidten?

Hørsholm Kommune vil, i samarbejde med Hørsholm Bysamarbejde, gerne blive klogere på borgernes drømme og ønsker til fremtidens bymidte. Der afholdes streetinterviews d. 26. januar.

Landets højeste trivsel blandt folkeskoleelever

Hørsholm Kommunes skoleelever er i top på trivsel. Eleverne i Hørsholm Kommune placerer sig på en 1. plads blandt landets 98 kommuner målt på andelen af elever i højest trivsel.

Corona udfordrer vinterberedskabet

Hørsholm Kommunes Materielgård er hårdt ramt af covid-19. De mange sygemeldinger har desværre betydning for serviceniveauet i vinterberedskabet og får betydning for bl.a. glatførebekæmpelsen af kommunens veje.

Rungsted Strandvej
Ny midterhelle på Rungsted Strandvej kan skabe ekstra trafik

Der foregår arbejde på Rungsted Strandvej ved nr. 217 i forbindelse med et kystsikringsprojekt og den gamle midterhelle skal nu erstattes af en ny. Arbejdet vil foregå over 5 dage fra den 17 januar.

Hørsholm Kommune udskyder dialogmøde med foreningslivet om ny kulturpolitik

Hørsholm Kommunes krisestab har besluttet at udskyde det planlagte møde den 20. januar med kommunens foreningsliv vedr. ny kulturpolitik.

Få pulsen op mens børnene leger - der er sat nye motionsredskaber op på Nattergaleengen

Trænger du også til at røre dig efter ferien?

Tilbage på skolen - plan for tryg skolestart

Ligesom i resten af Danmark, er Hørsholms skoler åbnet fysisk den 5. januar. Der er lagt en plan så både elever og lærere kan komme godt tilbage. ”Vi gør, hvad vi kan for at gøre skoledagen så tryg som mulig – det handler især om tests og organisering af dagligdagen, men vi sætter også gang i mere rengøring,” siger borgmester Morten Slotved.

Kartoner Samlet Presset
Nu skal dine mad- & drikkekartoner også genanvendes

Fra 1. januar 2022 skal du i gang med at sortere dine mad- & drikkekartoner

Nytårshilsen: 2022 bliver klimaindsatsens år

Her er borgmester Morten Slotveds nytårshilsen til alle borgere i Hørsholm.

Sundhedshus i historiske rammer

Fritidshuset ved Rungsted Kyst Station er solgt og den nye ejer ønsker at renovere bygningen og åbne den for offentligheden i form af bl.a. sundhedshus.

Ferieuger i dagtilbud

Forældre kan holde ferie, når det passer dem bedst og daginstitutionerne kan holde lukkeuger når der er for få fremmødte børn

Hørsholm Kommune indfører whistleblower-ordning

Hørsholm Kommune indfører en whistleblowerordning, som trådte i kraft fredag den 17. december 2021. Ordningen skal sikre, at medarbejdere kan indberette alvorlige overtrædelser anonymt, og at arbejdsgiver herefter følger op på indberetningen.

Forlænget ventetid i Borgerservice frem mod jul

Høj smitte bliv vaccineret bliv testet
Bliv testet, også selvom du er vaccineret

Smitten er høj i Hørsholm. Vi har en incidens på knap 1300 og derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at man lader sig teste – også selvom man er vaccineret.

Parkeringspladsen på Stadionalle er åben igen

Efter flere måneders arbejde er parkeringspladsen i den nordlige ende af Stadionalle igen klar til brug. Pladsen er indrettet med fokus på bedre trafikafvikling og sikkerhed for bløde trafikanter.

Byggesagsvagten er lukket 14. og 16. december

Kystsikringsprojekt skaber udfordringer for trafikken på Rungsted Strandvej

I forbindelse med arbejdet på kystsikringsprojektet, er der opstået en lunke i et rør under vejen. Det betyder at den ene vejside spærres, så lunken kan repareres.

Julevenner.dk og Nytårsvenner.dk - Ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften

Jul og nytår er traditionsrige begivenheder, der ofte fejres sammen med familie og venner. Desværre er det ikke alle, der har et sted at fejre jul og nytår.

Gruppefoto KB 2021 Red
Mød Hørsholms nye kommunalbestyrelse

Hørsholm Kommunes kommunalbestyrelse for 2022 – 2025 har på møde den 8. december 2021 konstitueret sig med følgende poster.

Er Du Tvivl
KENDER DU ÉN SOM ER TVIVL? COVID-19VACCINE ELLER EJ...

Så fortæl din datter, søn, kæreste, veninde, kollega, ven, bror, søster..., at hun eller han kan blive ringet op af en sundhedsfaglig person og få svar på sine spørgsmål om Covid-19vaccinationen.

Hørsholm kommune indfører krav om gyldigt coronapas for samtlige medarbejdere

Hørsholm Kommunes 1800 medarbejdere skal fra og med den 6. december 2021 kunne fremvise et gyldigt coronapas på sin arbejdsplads.

Facade Indgang Gågaden 2
Dialogmøde om lokalplanforslag for Den nordlige del af Bymidten

Den nordlige del af Hørsholm Bymidte står over for en ny udvikling, hvor det ønskes at udvikle området med mere handel, boliger og flere gode mødesteder.

Fældede træer giver plads til nyt liv.

Hørsholm kommune gennemfører i øjeblikket et skovningsprojekt i Mikkelborg Skov. Skoven er kommunalt ejet og ligger på den vestlige side af Rungsted Strandvej. Gæster i skoven kan synes det ser voldsomt ud, men det er for at give en bedre skov og til glæde for biodiversiteten.

SVANEN Gruppen opfører bofællesskabet i PH Park alene

SVANEN Gruppen, EcoVillage og Hørsholm Kommune har indgået aftale om, at SVANEN Gruppen etablerer det kommende bofællesskab i PH Park alene. Det reviderede skitseprojekt fra SVANEN Gruppen for bofællesskabet er godkendt af Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Forebyggelse af smittespredning af Covid-19

Coronasmitten er høj i Hørsholm Kommune. Kommunen har derfor iværksat elementer af myndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte, så vi hurtigst muligt får bragt smitten ned.

88 mio. kr. til innovation og omstilling af corona-ramte virksomheder

Du kan nå det endnu. Stadig 88 mio. kr. til innovation og omstilling af corona-ramte virksomheder

Juletræstændingen på Ridebanen er aflyst igen i år

I Hørsholm er der tradition for at rigtig mange borgere i alle aldre samles på Ridebanen på den første søndag i advent, for at se det store juletræ blive tændt af borgmester Morten Slotved. I år er vi igen nødsaget til at aflyse juletræstændingen pga. den stigende smitte samt de gældende Corona restriktioner.

Alle ønskes en glædelig Jul.

Se Hørsholms kommunalbestyrelse pr. 1 januar 2022

Den 1. januar 2022 tiltræder en ny kommunalbestyrelse i Hørsholm Kommune. Få overblikket over navne og partier her. Sidste frist for at klage over valget er tirsdag den 23. november.

Høj smitte i Hørsholm - husk de gode vaner og lad dig vaccinere

Sundhedsmyndighederne anbefaler smitteforebyggende tiltag i Hørsholm Kommune på grund af høj lokal smitte. Hørsholm Kommune har allerede iværksat tiltag i f.eks. skoler og daginstitutioner, og du kan også gøre meget for at få smitten ned.

Hørsholm Kommune ansætter ny leder af hjemmeplejen

Angelica Pedersen bliver ny leder af hjemme- og sygeplejen fra 1. december 2021. Angelica tiltræder stillingen med et fokus på at sikre den borgeroplevede kvalitet og medarbejdernes trivsel.

Handleplan skal løfte kvaliteten i hjemmeplejen

Social- og Seniorudvalget behandlede på et ekstraordinært møde den 12. november en handleplan, der skal løfte kvaliteten i hjemmeplejen.

Ungerådet brænder skoven af – og det er helt med vilje.

I sidste uge satte kommunens biodiversitetsteam Hørsholm Ungeråd i stævne i Kokkedal skov. Sammen satte de bogstaveligt talt fut i skoven til fordel for biodiversiteten.

Kritisk tilsyn i hjemmeplejen - Kvaliteten skal op

I en ny tilsynsrapport kritiseres hjemmeplejen for arbejdet med medicinhåndtering, sundhedsfaglig dokumentation og for borgernes oplevelse af praktisk bistand. Administrationen har iværksat en række øjeblikkelige indsatser for at fjerne risici. Derudover behandler Social- og Seniorudvalget på et ekstraordinært møde fredag den 12. november en samlet handleplan til imødegåelse af problemerne.

Kviktestcenter åbner i det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum

Fra torsdag den 11. november kl. 13.00: Danmarks smukkeste kvikteststed er tilbage. Åbner i det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum.

Kviktestcenter åbner ikke i Hørsholmhallen. Kommunen finder ny placering

Planmæssigt skulle et nyt kvikteststed åbne den 8. november i Hørsholmhallen. Den beslutning er imidlertid trukket tilbage og Hørsholm Kommune arbejder på højtryk for at finde et mere egnet sted.

Kystbeskyttelsesprojekt udskudt til 2022

Anlægget af ny kystbeskyttelse langs Rungsted Strandvej mellem Bukkeballevej og Mikkelborg er udskudt til 2022.

Ny bydel ved Kokkedal Station: En historisk milepæl for Hørsholm

Den 1. juli 2021 offentliggjorde Hørsholm Kommune, at Sophienberg Gruppen A/S havde vundet konkurrencen om etableringen af en ny bydel ved Kokkedal Station. Den 4. november blev endnu en milepæl nået, da parterne underskrev købsaftalen.

Klubhus
Nyt klubhus på vej i Hørsholm Idrætspark

Der går ikke længe, før Idrætsparken udvides med etableringen af et klubhus til idrætterne, og når første spadestik tages i slutningen af oktober måned går byggeriet for alvor gang.

Miljøstationer i Hørsholm Kommune nedlægges

Grundet den nye affaldsordning, hvor private husstande i Hørsholm Kommune har fået husstandsindsamling af genanvendeligt affald, nedlægger Hørsholm Kommune 7 miljøstationer i byrummet

Kystsikringsprojekt skaber udfordringer for trafikken på Rungsted Strandvej

I disse dage arbejdes med at sikre kysten mod underminering, vandstigninger, og klimaforandringer, og det betyder uventet udvidelse af vejarbejdet på Rungsted Strandvej.

Lederpris 2020 går til… Hans A. Olsen fra Hørsholm Senior Idræt

Den ugentlige gymnastiktræning i Hørsholmhallen kom lidt senere i gang, da Sport-, Fritid- og Kulturudvalget kårede lederprismodtageren 2020.

Hørsholm forpligter sig til klimaneutralitet i 2050

Hørsholm Kommune har tilsluttet sig klimafællesskabet ”DK2020 – klimaplaner for hele Danmark”. Målet er klart: Klimaneutralitet senest i 2050.

COLOURBOX16909719
Hørsholm Kommune sender alkoholpolitik med fokus på børn, unge og rollemodeller i høring

Hen over foråret og sommeren har vi i Hørsholm arbejdet med at udvikle en alkoholpolitik med fokus på børn, unge og rollemodeller. Alkoholpolitikken er netop sendt i høring hos en bred gruppe af interessenter i kommunen.

Nu kan alle i særlig risiko blive influenzavaccineret

Influenzasæsonen står for døren, og fra 1. oktober kan personer, der er fyldt 65 år, gravide i 2. og 3. trimester samt borgere med kroniske sygdomme og andre i særlig risiko, blive vaccineret gratis mod influenza. Som noget nyt tilbydes alle børn i alderen 2-6 år også vaccination mod influenza.

Flaget er på halv: En by i sorg

Hørsholm Kommune flager i dag, søndag den 3. oktober, på halv på grund af den tragiske ulykke lørdag, hvor en lille dreng omkom. Det er fortsat muligt for børn og forældre at få krisehjælp.

Seks-årig dreng omkommet i ulykke i Hørsholm Hallen

En seks-årig dreng er ulykkeligvis omkommet lørdag eftermiddag d. 2. oktober under et floorball-arrangement i Hørsholm Hallen.

Budget 2022
Aftalen om Hørsholms budget 2022 er underskrevet

Hørsholms børn er en vigtig grundpille i budgettet for 2022. Alene forbedringen af de fysiske rammer på dagtilbudsområdet og skolerne udgør et tre-cifret millionbeløb i budget-perioden fra 2022-2025. Men også byliv, bæredygtighed og en værdig ældrepleje er grundpiller i forligspartiernes prioriteringer.

Sagsbehandlingstiden for byggesager går den rigtige vej

Hørsholm Kommune fik 67 % flere byggesager ind i første kvartal af 2021 sammenlignet med samme periode i 2020. Det var kulminationen på et år med mange byggesager. Som konsekvens fik byggesagsområdet tilført flere midler i marts 2021 – en tilførsel som nu begynder at få effekt. Hørsholm Kommune forventer, at man nu kan begynde at ekspedere flere sager, end man får ind.

Anlægsarbejde på Rungsted Strandvej frem til årsskiftet

Novafos og Hørsholm Kommune påbegynder et omfattende anlægsarbejde ved Rungsted Strandvej på strækningen ml. Bukkeballevej og ca. 1 km mod nord. Arbejdet sker for at sikre Rungsted Strandvej mod fremtidens storme, og består bl.a. i, at kysten bliver sandfodret.

Få del i 600 millioner til virksomhedsudvikling

Få tilskud til eksport, ansættelse af en vækstpilot, til grøn eller digital omstilling.

En havn for alle: Rungsted Havn udvikles for 180 mio. kr.

Kursen er sat. Alle partier i Hørsholm Kommunalbestyrelse står bag storstilet aftale, der sikrer, at Rungsted Havn stadigvæk er en livlig lystbådehavn og naturligt samlingssted for Hørsholmborgerne i mange år fremover. Aftalen betyder bl.a. en større havn og en ny eventplads med plads til koncerter og sejlstævner.

Genåbning af parkeringspladser på Stadionalle

Dette efterår renoverer og omlægger vi P-pladsen ved skøjte- og svømmehallen på Stadionalle.
Første fase af anlægsarbejdet er nu overstået og vi genåbner dele af parkeringsarealet.

Din affaldsbeholder til pap får nye tømmedage den 13. september

Fra mandag den 13. september får du nye tømmedage på din beholder til pap, og du kan allerede nu se de nye tømmedage, ved at slå din adresse op på kommunens selvbetjeningsløsning ’mit affald’.

Nu går byggeriet i gang i PH Park

Hørsholm Kommune har givet byggetilladelse til 2 af 4 byggeparceller i PH Park, som er ejet af CALUM. De to parceller, der er placeret ud mod Bolbrovej.

Gutfeldtsvej 3 til salg

Hørsholm Kommune sælger den kommunale ejendom på Gutfeldtsvej 3, 2970 Hørsholm.

Sundhedspuljen

Søg økonomisk tilskud til sundhedsfremmende aktiviteter i Hørsholm Kommune.

Ansøgningsfrist den 20. september 2021.

Vi laver en bedre parkeringsplads på Stadionalle

Dette efterår renoveres og omlægges P-Pladsen ved skøjte- og svømmehallen, så den bliver:
• mere sikker
• mere overskuelig
• tilgængelig - også for bløde trafikanter og for handicappede

Tilskud til frivilligt socialt arbejde - §18 midler

Foreninger, organisationer og personer, der udfører frivilligt socialt arbejde kan søge om økonomisk støtte til det frivillige arbejde.

Ansøgningsfrist den 20. september 2021.

Ny støjsvag belægning på Usserød Kongevej

Brostenfeltet på Usserød Kongevej trænger til en opfrisker. Stenene sidder løse og belægningen giver støjgener. Det gør vi nu noget ved.

Vejarbejde på Stadionalle

Fra i dag udfører vi anlægsarbejde på den nordlige parkeringsplads på Stadionalle. Parkeringspladsen skal omlægges, så den bliver mere indbydende, overskuelig og ikke mindst sikker – især for de bløde trafikanter.

Borgerforslag
BorgerLab åbner op for borgerforslag

Har du en idé eller et forslag, som du godt kunne tænke dig at præsentere for Hørsholm Kommunalbestyrelse? På BorgerLab kan dette nu lade sig gøre. Læs kriterierne for at få dit forslag på dagsordenen her.

Dokumentation af COVID-19 test, hvis du ikke har NemID

På Covidresults.dk kan personer uden dansk cpr-nummer og NemID se deres COVID-19 testsvar.

Ødelagte træer i Kokkedal Skov er ikke hærværk

Træer med afrevet bark og brændte pletter. Dette syn kan fortiden møde skovgæster i Kokkedal skov. Det ligner umiddelbart hærværk, men faktisk er det helt med vilje og godt for natur og biodiversitet.

COLOURBOX45813775
Covid19-teststeder i Hørsholm Kommune

Hørsholm Kommune har 2 faste COVID-19-teststeder.
PCR-teststedet ligger i Fritidshuset på Vestre Stationsvej 12. Husk tidsbestilling.
Kvikteststedet ligger på Folehavevej 15, 2970 Hørsholm (det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum). Ingen tidsbestilling.