Nyheder

Hørsholmstrategien er godkendt i Kommunalbestyrelsen

Mandag d. 29. juni blev Hørsholmstrategien endeligt godkendt på Kommunalbestyrelsens møde.

Klistermærke_Et levende Hørsholm_Klistermærke.png
Pop-up-klub for unge hele sommeren

Der skal ske noget ekstra i byen til sommer fordi corona-krisen muligvis har sat en stor fed streg over manges sommerferieplaner. Et af tiltagene er et pop-up hæng-udsted for Hørsholms unge hver weekend i de fantastiske lokaler på Stampen. Første åbningsdag i pop-up-klubben er fredag den 3. juli kl. 19.

Tandplejen holder sommerferie

Tandplejen har lukket fra den 4. juli til 2. august 2020.

PneumokokBanner_1000x520px.jpg
Nu er vaccination mod lungebetændelse gratis for alle, der er fyldt 65 år

Nu kan alle personer, der er fyldt 65 år, blive gratis vaccineret mod lungebetændelse (pneumokokker). Tilbuddet er således ikke længere kun til borgere, som er i en særlig risikogruppe for at udvikle alvorlig sygdom, hvis de får en pneumokok-infektion. Formålet med at vaccinere mod pneumokokker er at beskytte mod at blive ramt af andre infektionssygdomme under COVID-19 epidemien

Hørsholm Kommune sætter ind mod spritkørsel

Alt for mange mennesker sætter sig bag rattet med for høje promiller i blodet om sommeren. Nu minder Hørsholm Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol.

baal_940x310.jpg
Nordsjællands Brandvæsen giver gode råd til en brandsikker sankthans

Sankthansaften er traditionelt set en travl aften for brandvæsnet. Hvis du gerne vil undgå at få besøg af brandfolkene, mens du brænder heksen af, skal du sørge for, at brandsikkerheden ved sankthansbålet er i orden.

Byggesagsafdelingen lukket for telefonisk henvendelse den 23. og 30. juni

Parkering i forbindelse med Drive-in koncert

Fredag den 19. juni 2019 afholdes der Driv-in koncert på parkeringspladsen ved Kammerrådensvej. Parkeringspladsen vil være afspærret fra torsdag d. 18. juni kl. 18.00 til lørdag d. 20. juni kl. 6.00

Hørsholm Rådhus genåbner 15. juni

Nu kan du igen reservere tid på nettet til betjening i Borgerservice.

Hørsholm Svømmehal åbner 16. juni og holder åbent hele sommeren

Hørsholm Svømmehal åbner 16. juni og holder åbent hele sommeren. I weekenden besluttede regeringens partier, at bl.a. svømmehaller må åbne igen.

Mere areal for udeservering for restauranter og caféer

Folketinget har besluttet at restauranter og caféer kan genåbne fra den 18. maj 2020 med en række restriktioner. Hørsholm Kommune støtter op om beslutningen ved at give erhvervslivet de bedste muligheder under genåbningen, bl.a. ved at lempe på reglerne for udeservering i en periode.

Renovering af Stitunneller

I de kommende uger renoveres stitunnellerne under Hørsholm Kongevej og Ørbæksvej. Arbejdet reguleres med signalanlæg, hvilket kan give forsinkelser for trafikken.

Informationsmøde om fremrykning af nye bygge- og anlægsprojekter

Hørsholm Kommune orienterer om de mange projekter, som kommunen sætter i gang i den kommende tid, og som kan have interesse for de lokale håndværkerfirmaer i kommunen.

Dækningsafgift 2. rate 2020 udskudt

Information om ledige stadepladser

Hørsholm Kommune har fra den 1. august 2020 seks ledige stadepladser.

Kommende skolebørn har et fantastisk udeliv i spejderhytte

Rungstedspejderne har udlånt deres hytte til kommende skolebørn fra Børnegården Alsvej. Her byder børnenes hverdag på masser af udeliv ved hytten og i de nærliggende naturområder.

Nu åbner biblioteket igen

Så blev det Hørsholm Biblioteks tur til så småt at åbne igen efter at have været helt lukket siden 12. marts. Vi ved, at mange lånere har savnet bøgerne og biblioteket, og vi har som personale glædet os til at komme tilbage, så vi er meget glade for at kunne meddele, at Hørsholm bibliotek åbner så småt fra mandag den 18. maj.

Brug 2 sekunder mere på at orientere dig i krydset

De fleste cyklistulykker i trafikken sker i et vejkryds. Nu vil Hørsholm Kommune og Rådet for Sikker Trafik have bilisterne og cyklisterne til at holde bedre øje med hinanden, hver gang de kører ud i et kryds.

Efter første test: Ingen smittede beboere på Omsorgscentret Breelteparken

I forbindelse med, at en medarbejder på et plejecenter i Hørsholm Kommune er testet positiv for COVID-19 testes alle beboere og medarbejdere på centret. Svarene er nu kommet for beboernes vedkommende og der er ikke påvist smitte af COVID-19.

Hørsholm Kommune registrerer den først-kendte corona-smittede medarbejder på et plejecenter

En medarbejder på et plejecenter i Hørsholm Kommune er testet positiv for COVID-19. Indtil videre har kommunens 4 plejecentre være forskånet for sygdommen, og for at stoppe evt. smittespredning mest effektivt, testes alle beboere og medarbejdere nu på centeret. Der er desuden indført skærpede retningslinjer af sikkerheds- og forsigtighedsmæssige grunde. Medarbejdere, beboere og pårørende er underrettet.

Tilgå virtuelt borgermøde her

Tirsdag d. 5. maj kl. 18-20 inviterer Hørsholm Kommune til det første, virtuelle borgermøde i kommunens historie, hvor formålet er at høre borgernes ideer og holdninger til udviklingen af Kokkedal stationsområdet.

60 borgere har tilmeldt sig Covid-19 beredskabet

Kort før påske efterlyste Hørsholm Kommune borgere med sundhedsfaglig og socialpædagogisk baggrund til at indgå i et Covid-19 beredskab. I alt 60 borgere har meldt sig med et bredt udsnit af kompetencer.

Asfalt på cykelstien langs Kongevejscentret

Så er ventetiden slut. Onsdag d. 6. maj 2020 bliver det manglende asfalt på cykelstien langs Kongevejscentret lagt ud.

Karen Blixens Soveværelse og tørreloftet åbnes nu permanent

Hørsholm Kommune besluttede på Kommunalbestyrelsesmødet den 27. april 2020 at donere 285.000 kr. til Karen Blixen Museet Rungstedlund, med henblik på indretning og isolering af tørreloftet på Rungstedlund.

Anonym Ungerådgivning udvider målgruppe og samtaleforløb

Sundhedsudvalget har netop besluttet at udvide målgruppen for Anonym Ungerådgivning, således flere unge i alderen 13-25 år og deres forældre kan få anonym rådgivning af professionelle psykologer i Familiehuset.

En håndsrækning til det lokale erhvervsliv

Hørsholm Kommune har fokus på at holde hjulene i gang for erhvervslivet under coronakrisen, og på mandagens kommunalbestyrelsesmøde blev der vedtaget tre tiltag, der understøtter erhvervslivets likviditet. Initiativet står ikke alene idet kommunen også har fremrykket anlægsprojekter for 42 mio. kr.

Beboere på plejecentre kan nu modtage besøg på udearealer

Da corona-situationen ser ud til at blive langvarig, åbner Hørsholm Kommune for muligheden for at modtage besøg på plejecentrenes udearealer fra tirsdag den 28. april. Besøget følger en række retningslinjer og gennemføres under forhold, der er sundhedsfagligt forsvarlige. OPDATERET 20. MAJ 2020 MED LINK TIL SUNDHEDSSTYRELSENS PJECE OM UDEBESØG

Arbejdsfordeling - fasthold din medarbejder

Vidste du, at hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver nok til at beskæftige alle ansatte, så kan ordningen om arbejdsfordeling være en god mulighed for at undgå afskedigelser.

Tandplejen begynder at indkalde flere børn og unge fra den 27. april

Den øgede aktivitet i Tandplejen omfatter både tandplejen og tandreguleringen. Indkaldelsen sker ud fra en tandlægefaglig vurdering, og du eller dit barn får automatisk besked når det er tid til konsultation.

Illustration grøn varme.jpg
Nordsjællandske kommuner samarbejder om grøn varmeforsyning

Fredensborg, Rudersdal, Helsingør og Hørsholm Kommune samt forsyningsselskaberne Norfors, Holte Fjernvarme og Forsyning Helsingør vil sammen udvikle fremtidens grønne varmeforsyning.

Disse udendørsidrætter kan genåbne

Det bliver nu igen muligt for udvalgte dele af foreningslivet i Hørsholm at dyrke sin udendørsidræt. Se listen over de sportsgrene, som er en del af første bølge af åbningen.

Aflysning af Skt. Hans og Kulturdag

Kommunens Sankt Hans arrangement og Kulturdagen aflyses som følge af Corona-krisen.

Sommerferie i daginstitutioner og SFO i 2020

I denne helt særlige tid hvor dagtilbud og skoler først har været lukket og nu er genåbnet for de yngste børn, kan nogle forældre få ændret behov for pasning i sommerferien. Børne- og Skoleudvalget beslutter om der skal ske ændringer i mulighederne for sommerferie-pasning efter den 10. maj.

Live-transmission af kommunalbestyrelsesmøde mandag d. 27. april

Hørsholm Kommunalbestyrelse samles ikke på rådhuset, men gennemfører mødet via videolink til sædvanlig tid mandag d. 27. april kl. 17.30.

Høj brandrisiko i sigte: Hold øje med Brandfare.dk

De seneste ugers varme og tørre vejr betyder, at naturen er knastør. Nordsjællands Brandvæsen opfordrer til stor forsigtighed med åben ild i naturen lige nu.

Se Hørsholms nye erhvervsbrochure

Hørsholm kommune ønsker at være med til at skabe de bedste resultater og rammer for erhvervslivet. Derfor har vi lavet denne brochure som et supplement til kommunens øvrige aktiviteter.

Søg tilskud til frivilligt socialt arbejde - Ansøgningsfristen er forlænget til den 30. april

Foreninger, organisationer og personer, der udfører frivilligt socialt arbejde kan, i henhold til Servicelovens § 18, søge om økonomisk støtte til det frivillige arbejde.

Fristen for ansøgninger er i år blevet forlænget, og du kan derfor søge frem til den 30. april 2020.

DSC_987512.jpg
Et livligt og trafikalt knudepunkt ved Kokkedal station. Men hvordan? Del dine idéer med Hørsholm Kommune

Området ved Kokkedal station skal udvikles – og i den forbindelse vil Hørsholm Kommune gerne høre borgernes idéer.

Løb aldrig tør for nøgler med NemID nøgleapp

Digitaliseringsstyrelsen og KL anbefaler at installere NemID nøgleapp. Så løber du ikke tør for nøgler.

Vigtig ændring for kommende skolebørn

I Hørsholm Kommune overgår de kommende skolebørn normalt fra daginstitution til SFO pr. 1. maj. I år er det blevet ekstremt udfordret af corona-krisen.

Anlægsinvesteringer for godt 42 mio. kr. på vej til at blive skudt i gang i 2020 som følge af COVID-19

Hørsholm Kommunes borgere kan se frem til en række forbedringer i bybilledet hurtigere end forventet. Det kan blive muligt, fordi Økonomiudvalget netop har taget første skridt frem mod at fremrykke renoverings- og anlægsopgaver for godt 42 millioner kroner.

image000000.jpg
Hørsholm Kommunes fødselsdagsgave til Hendes Majestæt Dronningen

Alle landets kommuner er blevet enige om at give Hendes Majestæt Dronningen en fælles gave i anledning af 80-års fødselsdagen den 16. april 2020. Gaven er en mosaik af billeder malet af børn.

Opdatering af forbud mod besøg på plejehjem, plejeboliger og aflastningspladser

Søndag den 6. april 2020 påbød Styrelsen for Patientsikkerhed kommunerne at opdatere det forbud mod besøgendes adgang til kommunale og private plejehjem, plejeboliger og midlertidige pladser, der har været gældende siden 18. marts 2020 for at forhindre udbredelsen af COVID-19-smitten.

Stem på det du ønsker dig i Rungsted Hegn

Motionsspiralen I Rungsted Hegn er væk, og nye muligheder skal udfolde sig i skoven. På BorgerLab kan man vælge de tre faciliteter, som man synes bedst om.

Trygfonden giver støtte til gårdkoncerter

Hørsholm Kommune har, sammen med fire andre kommuner, opnået støtte fra TrygFondens akutpulje til at gennemføre gårdkoncerter ved Hørsholm Kommunes plejecentre og botilbud. Første koncert afholdes på Plejecenter Louiselund onsdag d. 15. april.

Til forældre med børn i dagtilbud og skole (0.-5. klasse)

I Hørsholm Kommune er vi klar til at tage det første skridt i genåbningen, og mange børn og unge kan derfor komme i skole eller daginstitution igen.

Hørsholm Kommunalbestyrelse sender blomster til de svageste ældre

På Hendes Majestæt Dronningens opfordring har Hørsholm Kommunalbestyrelse foranlediget, at de svageste ældre i kommunen modtager en buket blomster og en hilsen.

Dagtilbud og skoler genåbner for de mindste mandag den 20. april

Hørsholm Kommune følger nøje retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne i forhold til en kontrolleret og tryg genåbning, og åbner op fra den 14. april i forskellige faser frem til den 20. april.

En forsigtig og kontrolleret genåbning af dagtilbud og skoler

Hørsholm Kommune forbereder en forsigtig og kontrolleret genåbning af dagtilbud og skoler efter påske.

Udvidelse af besøgsforbud på anbringelsessteder, botilbud m.v.

5. april 2020 er de gældende regler om midlertidige besøgsforbud på plejehjem, botilbud mv. nu udvidet til at omfatte hovedparten af de sociale tilbud, for at mindske spredning af Covid-19.

Telefonrådgivning for forældre.jpg
Gratis, anonym telefonrådgivning til forældre

Familiehuset tilbyder gratis, anonym rådgivning over telefonen til forældre med børn i alderen 0-18 år med bopæl i Hørsholm Kommune.

Hørsholm 79ers er udråbt som Danmarksmestre

Selvom sæsonen ikke er færdigspillet, har Danmarks Basketball Forbunds bestyrelse besluttet at uddele medaljer på trods af den forkortede sæson.

Nedlæggelse af midlertidig parkeringsplads ved Dronningedammen

I en årrække har man kunne parkere på den midlertidige parkeringsplads ved Dronningedammen ved Rungstedvej. Pladsen skal nu nedlægges og plænen skal genetableres