Danmarks Basket-Forbund ønskede Hørsholmhallen som hjemmebane for det danske damelandshold, da Hørsholm har en meget stolt tradition for basket, og da vores lokale Hørsholm Basketball Klub er langt foran andre klubber i ligaen hvad angår rammer, publikumsopbakning og professionalisme.

Hørsholm Kommune har gennem hele forløbet bakket op om Danmarks Basket-Forbunds ønske om at anvende Hørsholmhallen - både økonomisk med et tilskud til forbundet og ved at stille Hørsholmhallen gratis til rådighed for landsholdet. "Jeg havde virkeligt set frem til, at Hørsholmhallen skulle danne de festlige rammer for det danske damebasketlandsholds indledende EM kvalifikationskampe, men desværre ville FIBA det anderledes", udtaler formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadja Maria Hageskov.

Når FIBA godkender spillesteder, er der en række parametre, som skal være opfyldt blandt andet i forhold til tilskuerkapacitet, fysiske rammer på banen og krav til en bestemt type scoretavle. Danmarks Basket-Forbund går i sensommeren i dialog med FIBA i forhold til at afklare kravene, og forbundet kontakter i september Hørsholm Kommune for i samarbejde med kommunen at søge at imødekomme kravene fra FIBA. Danmarks Basket-Forbund både håbede og forventede, at FIBA ville dispensere for en række af kravene i forhold til Hørsholmhallen, men beklageligvis ønskede FIBA ikke at imødekomme ansøgning om dispensation fra kravene, og FIBA har derfor afvist Hørsholmhallen som spillested.

Danmarks Basket-Forbund udtrykker stor ros til Hørsholm Kommune for kommunens samarbejdsvillighed og fleksibilitet for at søge at imødekomme kravene fra FIBA til trods for meget korte tidsfrister.