Hørsholm Kommune besluttede på Kommunalbestyrelsesmødet den 27. april 2020 at donere 285.000 kr. til Karen Blixen Museet Rungstedlund, med henblik på indretning og isolering af tørreloftet på Rungstedlund. I samspil med en donation fra Enid Ingemanns Fond er der hermed skabt mulighed for en permanent åbning af Karen Blixens soveværelse, ligesom det samlede udstillingsareal vokser, og ruten for rundvisningerne forbedres. Ombygningen indgår i den samlede strategi for udvikling af Karen Blixen Museet Rungstedlund, som Direktør Elisabeth Nøjgaard har igangsat sammen med museets bestyrelse.

"Hørsholm Kommune er meget stolte af Karen Blixens tilknytning til og tilstedeværelse i kommunen. Sammen med bevillingerne til haveanlæg, litterære arrangementer og senest den udskudte sommerballet har vi støttet museet i de seneste år, på rejsen ind i fremtiden. Det ønsker vi at fortsætte med," udtaler Nadja Hageskov, formand for Udvalget for Sport, Fritid og Kultur i Hørsholm Kommune.

"Jeg sætter det løbende samarbejde med Hørsholm Kommune meget højt og er særdeles glad for den seneste donation til indretning og isolering af tørreloftet. Rungstedlund er en historisk perle med 300 år gamle, fredede bygninger og 15 ha have og fuglereservat, som kræver løbende vedligeholdelse og udvikling for at være et attraktivt sted for besøgende. Forudsætningen for at museet kan forløse sit potentiale er et godt samarbejde med lokalsamfundet, og det har vi," udtaler Elisabeth Nøjgaard, Direktør på Karen Blixen Museet