Der vil blive spillet 15 gårdkoncerter på Hørsholm Kommunes plejecentre og botilbud henover de næste par uger (15.-29. april). Initiativtagerne og arrangørerne er fire professionelle musikere, som vil dele koncerterne mellem sig. Gårdkoncerterne har et sigte om at forbedre de ældres livskvalitet og give en følelse af nærvær, der for tiden føler sig ekstra ensomme og isolerede uden fællesaktiviteter og besøg fra familien.

”Jeg håber at dette hjertevarme indslag kan give et smil på læben hos vores borgere på plejecentre og botilbud, som lider et stort afsavn i øjeblikket,” siger borgmester Morten Slotved og fortsætter. ”Musik kan noget helt særligt, og vi er super glade og taknemmelige for at have fået denne mulighed.”

Med sig har den professionelle musiker sin guitar, den obligatoriske håndsprit og en udførlig plan over, hvor de skal stille op, så de undgår fysisk kontakt med personale og beboere.

Musik på afstand

Beboerne kan nyde musikken og samværet gennem åbne vinduer i deres stuer eller fra deres altaner og på den måde få et kulturelt afbræk – stadigvæk på afstand – i en svær tid. Koncerterne skal give nogle af krisens mest udsatte et lille lysglimt af fællesskab og nærvær.

Hørsholm Kommune har fokus på fortsat at beskytte beboerne mod smitte, og der tages forholdsregler ift. at holde min. 2 meters afstand, og alle retningslinjer følges i øvrigt ifm. disse musikarrangementer.

Praktisk aftales det med hvert enkelt plejecenter og botilbud, hvordan tidspunkt, placering og længde passer bedst. Arrangørerne er meget opmærksomme på ikke at belaste personalet unødigt. Se vedlagte spilleplan over, hvordan de 15 gårdkoncerter fordeler sig i Hørsholm.

Alle musikere er professionelle og vant til at spille for målgruppen med forskellige musikarrangementer. Fokus er på at skabe de bedste oplevelser på det enkelte sted ud fra de muligheder, der er.