Tv-holdet var en del af et større mandskab, som er med på en længere rejse med den brintdrevet katamaran Energy Observer, som sejler verden rundt for at finde og sætte fokus på fremtidens bæredygtige løsninger for verden under overskriften 'An Odyssey for the future".

Børnene er udendørs, konstant i kontakt med naturen

Projektet er skabt og sat i søen af en tidligere fransk økologiminister, og den samlede rejseplan lyder på seks år med 101 stop i 50 forskellige lande. Besøget hos Koglerne og stoppet i Danmark var en del af rejsens nordeuropæiske rundtur.

Som journalisten Amélie Conty konstaterer i et lille klip af udsendelsen, så er princippet med skovbørnehaven simpelt: ”Børnene er udendørs, konstant i kontakt med naturen.”

Ifølge Lars Lindkvist Madsen, daglig leder af Koglerne, er skovbørnehaven med til at give børnene et bæredygtigt menneskesyn, hvor man både tager hensyn til hinanden og naturen.

”Det er fantastisk, at vi i Koglerne kan bidrage til løsninger om, hvordan vi kan tage hånd om tidens bekymringer for vores jord. Det er ofte en snak om global forurening, økologi, vindmøller og solenergi. Her har vi at gøre med, hvordan livet kan leves 'hands on' i familier, børnemiljøer og daginstitutioner i forhold til at skabe en bæredygtig hverdag.”, siger Lars Lindkvist Madsen.

Inspiration for andre

Formand for Børne- og Skoleudvalget i Hørsholm Kommune, Niels Lundshøj (A), er glad for, at kommunens skovbørnehave kan være med til at inspirere andre.

”Det er dejligt, at Koglerne bliver set også i udlandet, og at det, Koglerne laver og gør med børnene, er til stor inspiration for vores andre daginstitutioner i kommunen.”

Se klippet fra det franske tv-holds besøg her.

Se opslag om Koglerne på Energy Observers instagram.

 

 

Om Koglerne

Skov- og Musikbørnehaven Koglerne er Hørsholms kommunale og selvejende skovbørnehave. De holder til i det hvide skovløberhus på Folehavevej 66.

I Hørsholm Kommune er der fokus på at komme ud og være i naturen med børnene, når de er i dagtilbud. Det er ambitionen, at der oprettes ude- og skovgrupper, som ofte er ude af huset og opdage naturen.