Alle danskere vil få tilbudt at blive vaccineret mod COVID-19 i takt med, at vaccinerne bliver godkendt til brug i Danmark. Dog tilbydes ikke vaccination af børn under 16 år samt gravide og ammende, fordi vaccinerne ikke er undersøgt til de grupper.

Alle vil få besked i e-Boks, når det er ens tur til at blive vaccineret. Hvis du er fritaget for at modtage digital post, vil du i stedet få et fysisk brev med posten. Når du har fået besked, skal du selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination. Er du over 65 år og modtager du både praktisk hjælp og personlig pleje, så er du den 6. eller 7. januar 2021 blevet kontaktet af Hørsholm Kommune vedr. tilbud om vaccine.

Vaccination vil blive tilbudt i en prioriteret rækkefølge, som fastlægges af Sundhedsstyrelsen ud fra sundhedsfaglige vurderinger. Hørsholm Kommune har ingen indflydelse på rækkefølgen, da vi alene følger de nationale retningslinjer. Det betyder, at vi ikke kan rykke dig frem i køen. Vi kan heller ikke oplyse, hvornår du vil kunne blive vaccineret.

Du står som udgangspunkt selv for transport til vaccinationscenteret. Er det ikke muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, fordi du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du få hjælp af Hørsholm Kommune.

Har du brug for hjælp til at booke en tid eller har du et transportbehov, så kontakt vaccinesekretariatet i Hørsholm Kommune på 4849 4299. Telefon er åben fra kl. 9-13 (mandag- fredag).

Har du generelle spørgsmål om vaccination mod COVID-19, kan du benytte følgende kontaktoplysninger:

  • Du kan ringe til den myndighedsfælles coronahotline på telefon +45 70 20 02 33
  • Ved spørgsmål til din tidsbestilling på www.vacciner.dk, skal du kontakte supporten på sundhed.dk på telefon +45 44 22 20 80 eller e-mail: info@sundhed.dk
  • Hvis du er i tvivl, om du kan få vaccinen, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du taler med din praktiserende læge.

 

Læs spørgsmål og svar om COVID-19 vaccination her.