Situationen er alvorlig!

Bliv testet. Gerne PCR-test, da denne test er mest sikker.


Husk at holde afstand.


Husk god håndhygiejne.


Er du smittet? Gå i isolation.

Lad dig teste

Borgmester Morten Slotved har en meget klar opfordring til borgerne: ”Vi har oplevet en voldsom stigning i antal smittede i løbet af den sidste uge. Situationen er alvorlig, og den kræver handling fra os alle sammen, så vi undgår at skulle lukke ned igen. Derfor er det vigtigt, at vi lader os teste nu, så vi kan få brudt smittekæderne og stoppe smitten.”

Følg med i Hørsholms smittetal på Statens Serum Instituts opslagstavle

Hørsholm Kommune opfordrer desuden til, at man i dagligdagen fortsat respekterer og overholder de generelle råd om afstand, håndhygiejne og har opmærksomhed på, hvem og hvor mange man mødes.

Pop-up testcenter på Rungsted Gymnasium

Der etableres et midlertidigt testcenter, uden tidsbestilling, på Rungsted Gymnasium, Stadionalle 14, 2960 Rungsted Kyst. Husk det gule sundhedskort:

  • Lørdag d. 8. maj kl. 8:15-13:30
  • Søndag d. 9. maj kl. 15:45-21:00
  • Kristi Himmelfartsdag (torsdag) d. 13. maj kl. 8:15-13:30
  • Fredag d. 14. maj kl. 15:45-21:00.

Så mange Hørsholm-borgere som muligt bør lade sig teste.

Det midlertidige testcenter benytter PCR-test, hvor man bliver podet i halsen. Det er ikke muligt at bestille tid, man dukker bare op. Vi gør opmærksom på, at testcenteret lukker præcist på de angivne tidspunkter, uanset kø, så kom gerne i god tid, så du er sikker på at nå gennem evt. kø.

Foruden de faste testcentre i Hørsholm Kommune i Fritidshuset og det tidl. Jagt- og Skovbrugsmuseum, er der 14 andre testcentre i Region Hovedstaden, som alle kan benytte. Klik her for at komme videre til Region Hovedstadens hjemmeside.

 

Fakta om automatisk nedlukning

Bestemmelsen om automatisk nedlukning træder i kraft, når det testkorrigerede incidenstal overstiger 250, hvorefter kommunen påbydes at lukke blandt andet grundskoler, SFO samt kultur og fritidsliv i hele kommunen. Kravet om nedlukning omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud. Nedlukningen vil vare mindst syv dage.

Fakta om selvisolation

Hvis du er smittet med ny coronavirus eller er i risiko for at være smittet, skal du gå i selvisolation. Det betyder også, at du skal holde afstand til de personer, du bor sammen med.

  • Bliv hjemme og lade være med at mødes med personer, som du ikke bor sammen med.
  • Undgå tæt kontakt med personer, du bor sammen med.
  • Vær særligt opmærksom på god hygiejne og rengøring.

Klik her for at læse mere om selvisolation på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Fakta om testkorrigeret incidens

Det testkorrigerede incidenstal er Statens Serum Instituts nye måde at opgøre incidenstallet for en hel kommune. Tallet angiver antallet af smittede borgere i de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere, hvor der er taget højde for antallet af PCR-testede borgere. Det betyder at incidenstallet tager højde for, hvor mange der lader sig teste i alt.