Hurtigtestcenter

Hurtigtest – for børn over 6 år og voksne
Sted: det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum
Adresse: Folehavevej 15, 2970 Hørsholm
Åbent man-søn: kl. 08.00 - 20.00
Uden tidsbestilling.

 

PCR-testcenter

PCR-test – for børn over 2 år og voksne
Sted: Fritidshuset
Adresse: Vestre Stationsvej 12, 2960 Rungsted Kyst
Åbningstider: 
Mandag + onsdag + fredag + lørdag 08.00 - 13.45
Tirsdag + torsdag + søndag 15.30 - 21.15

Med tidsbestilling på coronaprover.dk - dog mulighed for walk-in de sidste to timer hver dag uden tidsbestilling. 

 

 

Hurtigtestcenter (næse) på Folehavevej 15

Hurtigtestcenteret i det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum har åbent alle ugens dage kl. 8-20 (man-søn). Der kræves ikke tidsbestilling. Husk det gule sundhedskort.

Hurtigtestcentret er åbent for alle; Hørsholm-borgere, udenbys borgere og kommunens medarbejdere. CPH Medical står for testningen og er hyret af Region Hovedstaden til at foretage dem. Hørsholm Kommune lægger lokaler til testcentret.

En hurtigtest (antigentest) tages som podning i næsen. Ved denne testtype får du svar i løbet af ca. 15 minutter. Hurtigtestcentret anvender de korte podepinde, som skal 2-4 cm op i næsen.

Vedr. børn under 15 år

Børn og unge i alderen 6-14 år skal møde op med forældre eller værge. Børn under 6 år kan ikke blive hurtigtestet, men skal have en PCR-test.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 12 år ikke systematisk testes for Covid-19. Test af børn uden symptomer til og med 12 år anbefales kun, hvis resultatet kan have betydning for det videre behandlingsforløb eller hvis andre særlige forhold taler herfor. Ved ’særlige forhold’ skal forstås børn som er nære kontakter, eller børn som podes som led i håndtering af udbrud på fx skoler eller i daginstitutioner

 

PCR-testcenter (hals) i Fritidshuset på Vestre Stationsvej 12

Tidsbestilling påkræves - dog ikke de sidste to timer hver dag, hvor der er mulighed for at møde op uden tidsbestilling. Bestil på coronaprover.dk.

Det er Region Hovedstaden, der står for testning og Hørsholm Kommune lægger lokaler til.

Forældre til børn under 2 år skal altid kontakte egen læge, hvis deres barn skal testes for Coronavirus. Husk det gule sundhedskort.

Test af turister

Udenlandske turister ned til 2 år kan fremmøde til PCR-test uden henvisning og tidsbestilling.

Inden en udenlandsk turist fremmøder til PCR-test, skal vedkommende oprette en profil på Covidresults.dk

På Covidresults.dk er det muligt for personer uden dansk cpr-nummer og NemID at se deres COVID-19 testsvar. Det er også muligt at downloade eller printe et certifikat, der dokumenterer testen. Testsvar foreligger normalt indenfor 2 dage.

Yderligere information på engelsk kan tilgås på ssi.dk

 

Brug det teststed, der passer bedst ind i din hverdag

Hyppige test har afgørende betydning for hvor hurtigt Danmark kan åbne igen, og derfor skal det også være let og hurtigt for borgerne at lade sig teste. Det betyder også, at du kan bruge det teststed, der er mest bekvemt for dig i hverdagen, uanset om det er i din egen hjemkommune eller ej. Det kan f.eks. være et teststed tæt på din arbejdsplads.

Se oversigten over alle testcentre i hele Danmark her.

Myndighederne opfordrer til at du lader dig teste mindst 1 gang ugentligt, hvis du går på arbejde – særligt hvis du ikke kan undgå kontakt med mange mennesker. Også selv om du ikke har symptomer eller i øvrigt har grund til at mistænke, at du skulle være smittet.


Du kan læse andre råd til, hvornår man lader sig teste for COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

PCR test for COVID-19 for non-Danish citizens: you need to register at covidresults.dk