Vejen derhen sikres af en ambitiøs, lokal klimahandlingsplan, som Hørsholm nu skal udvikle med støtte og sparring fra Realdania, tænketanken Concito, KL og landets fem regioner.

Borgmester Morten Slotved siger:

”Vi skal løse klimaudfordringerne lokalt i Hørsholm, og det kræver at vi går sammen. Vi er ambitiøse, og denne aftale holder os på tæerne, så vi om under 30 år lever i en kommune, der er klimaneutral og samtidig robust overfor de klimaforandringer, som allerede i dag betyder højere temperaturer, stigende havvand og mere regn.”

Ambitiøst og langsigtet klimafællesskab

Gennem DK2020 har i alt 94 danske kommuner forpligtet sig på at udvikle klimahandlingsplaner, der lever op til Parisaftalens målsætninger. Hørsholm skal nu arbejde med den samme standard for klimaplanlægning og med de samme værktøjer, som benyttes af internationale megabyer som Los Angeles og London – udviklet af det internationale by-netværk C40.

Arbejdet begynder med det samme og består bl.a. i at udpege alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning lokalt og lægge en klar plan for, hvordan de håndteres. Der skal blandt andet kigges på områder som transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme.

Læs mere om DK2020 her: https://realdania.dk/projekter/dk2020