Alle partier i Hørsholm Kommunalbestyrelse bakker op om, at Rungsted Havn skal udvikles og udvides og det afsættes der nu 180 mio. kr. til. På baggrund af et oplæg fra bestyrelsen i Rungsted Havn og en omfattende involvering af borgere og interessenter i og omkring havnen har politikerne nu besluttet at afsætte 120 mio. kr. til en gennemgribende modernisering af havnen. Hertil bidrager Rungsted Havn med 60 mio. kr., så budgettet i alt bliver på 180 mio. kr.

”Hørsholm er en unik og attraktiv by og sådan skal det fortsat være. Jeg er derfor glad for, at vi står sammen om at udvikle byens mest besøgte rekreative område, ” udtaler borgmester Morten Slotved ”Rungsted Havn skal være en havn for alle, og dét afsæt har været et meget tydeligt omdrejningspunkt i hele processen frem mod et færdigt udviklingsforslag. Vi har udviklet projektet sammen med bestyrelsen i Rungsted Havn og sammen med borgerne. Det vi sætter i gang nu, skal også stå om 25 og 50 år, så det er en vigtig aftale vi indgår i dag.”

Hver år besøger 1,5 mio. mennesker fra ind- og udland havnen.

En attraktiv oase

Formanden for Rungsted Havns bestyrelse, Jørgen Thorsell, er meget tilfreds med samarbejdet med Hørsholm Kommune om moderniseringen:

”Havnen bliver både større og bedre for sejlerne, giver bedre trafikforhold, er fyldt med nye funktioner til byens borgere og giver masser af nye muligheder for at nyde vandet og udsigten. Havnen bliver en attraktiv oase for alle. Vi skaber også en helt ny eventplads, hvor vi kan samles til store sejlstævner, havnefest og andre kulturelle aktiviteter.”

I løbet af efteråret vil Hørsholms borgere få mulighed for at få mere at vide om projektet. Det næste år bliver brugt på tilladelser og detailprojektering. Forventningen er, at i 2023 kan den første spade stikkes i jorden.

Moderniseringen af havnen forventes at være gennemført senest i 2026.

Læs hele Delaftalen ”Rungsted Havn – En havn for alle” her. Aftalen er en del af Hørsholm Kommunes budget for 2022-2025, og er underskrevet af samtlige partier i Kommunalbestyrelsen. Den politiske aftale kan ses på horsholm.dk. Her linkes også skitserne til projektet, som findes på Rungsted Havns hjemmeside.