Det er vigtigt at interessere sig for sit arbejde

"En god medarbejder er en, der møder til tiden. Og en der kan suge til sig og lære noget nyt", siger Lars, når han bliver spurgt, hvad det kræver at arbejde på Materielgården. 

Lars er teamleder og er er en blandt de 26 ansatte, der varetager vedligeholdelsen af de veje og grønne områder i Hørsholm, der hører under Vej- og Parkafdelingen.  

"Jeg kan godt lide, at folk gør lidt mere ud af det og interesserer sig for deres arbejde. Ellers bliver dagene lidt lange. Vi bliver opfordret til at tage kurser for at videreudvikle og videreuddanne os selv, hvis der er noget vi brænder for. Det er vi rigtig gode til heroppe. Det bakker lederne også op om. I sidste ende gavner det hele virksomheden, at folk kommer videre." 

Folk fra alle fag

"Her er alle typer. Folk fra næsten alle fag. Det er et stort plus, fordi vi jo berører alt. Når vi laver badebroer, så er det godt at have nogle tømrere. Vi har også et par slagtere og blikkenslagere", fortæller Lars. 

Lars er selv udlært slagter, men har også en fortid hos en anlægsgartner/entreprenør og på en planteskole. Det betyder, at han har prøvet at arbejde med alt fra husbygning til træfældning. 

"For tiden klipper vi primært en masse hække. Ellers laver jeg fliselægning, så de ældre damer ikke falder over fliserne. Og så fælder vi en masse træer nede i Kokkedalskoven om vinteren." 

Lars er født og opvokset i Hørsholm og bor nu i Kokkedal, så han kender området og vejene som sin egen bukselomme. 

God atmosfære blandt kollegerne

Lars beskriver, hvordan dagen starter hver morgen: 

"Vi starter med en kop kaffe ude i hallen. På den måde får vi koordineret med hinanden, så vi er klar til at køre ud cirka klokken kvart over syv - afhængig af hvilket værktøj vi skal have med. 

Det bedste er hele atmosfæren kollegerne imellem. Der er god atmosfære. Det er et godt sted at være. Ja, og så elsker jeg at gå udenfor."