Havnen besøges hvert år af over 1,5 millioner mennesker - hørsholmborgere og gæster fra ind- og udland. Havnen udgør derfor et naturligt omdrejningspunkt for byen.

Efter næsten 50 år i vandet har havnen nået reparationsalderen. Vi står derfor med en gylden mulighed for at forlænge og forskønne havnen – både under og oven vandet. Vores indsats nu afgør, om havnen, også de næste 50 år, er en moderne lystbådehavn for alle, hvor der er masser af liv og en afslappet atmosfære. Sammen kan Rungsted Havn og Hørsholm Kommune give den ekstra vitaminindsprøjtning, der skal til, så vi kan fastholde et attraktivt havnemiljø og samtidig skabe endnu bedre plads til gaster og gæster, der gerne vil nyde livet på, ved og i vandet.

Fra december 2020 til og med marts 2021 har alle med interesse for Rungsted Havn og stand kunne give deres besyv med omkring en udvikling af havnen og stranden. Interessen for at bidrage med forslag til udviklingen af området har været overvældende, og der indkommet over 1000 input og ideer, som er opsamlet i en hvidbog.

Et nyt udviklingsoplæg

På baggrund af de mange input og ønsker fra borgere og interessenter har styregruppen bag udviklingsprojektet udarbejdet et oplæg til, hvordan Rungsted Havn og strand kan udvikles over de næste mange år.

Oplægget er udformet, således at projektet kan være mere eller mindre omfattende afhængig af politiske ønsker og prioriteringer.

Du kan læse mere om udviklingsoplægget ”Scenarier for udvikling af Rungsted Havn” på Rungsted Havns hjemmeside eller på BorgerLab. Se link nedenfor.

Oplægget drøftes nu af politikerne og der forventes at være en beslutning om den videre proces i oktober 2021.