At være frivillig borger giver mulighed for et afslappet samvær, der ofte skaber rum for venskab på tværs af kulturer. Som frivillig kan man tilbyde forskellige former for støtte i hverdagen. Det er op til den enkelte at beslutte, hvilke indsatser man ønsker at bidrage med.

For at skabe den bedst mulige integration samarbejder Hørsholm Kommune med forskellige frivillige organisationer, som har stor betydning for at en vellykket integration finder sted. Heriblandt:

Røde Kors

Integrationsgruppen i Røde Kors laver aktiviteter for flygtninge og gennemfører enkelte sociale arrangementer for flygtningefamilier.

Vil du vide mere, så kontakt aktivitetsleder Maja Bilde på telefon 51 78 95 51 eller e-mail: majabilde40@gmail.com.

Læs mere på Røde Kors Hørsholms hjemmeside (nyt vindue).

Røde Kors mangler p.t. frivillige, og behovet stiger i takt med at flere flygtninge kommer til Hørsholm. Vi vil derfor opfordre alle, som har lyst, til at melde sig som frivillige.

Frivilligcentret

Frivilligcentret kan hjælpe dig med etablere en ny frivillig organisation/forening. Centret tilbyder bl.a.:

  • At låne lokaler ud.
  • Faglig sparring, kurser og praktisk hjælp.
  • At hjælpe virksomheder med at støtte frivilliges arbejde – fx ved at indgå et samarbejde med en frivillig social forening. 

Vil du vide mere, så kontakt Frivilligcentret på telefon 29 26 20 40. Du kan også sende en mail på mail@frivillighorsholm.dk.

Læs mere på frivillighorsholm.dk (nyt vindue)

Frivillige i Kokkedal Kirke

Frivillige i Kokkedal Kirke hjælper flygtninge med lektier. Vil du vide mere, så kontakt sognepræst Kirsten Weile på kewe@km.dk eller tlf. 45 86 16 33.

Kontakt

Center for Job, Borger og Erhverv
Slotsmarken 13, 2970 Hørsholm


Telefon: 48 49 00 00
Send via Digital Post