Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Hørsholm Kommune går med i Solsikkeprogrammet - hensyn til mennesker med usynligt handicap

Hørsholm Kommune går med i Solsikkeprogrammet - hensyn til mennesker med usynligt handicap

Hver femte dansker har et usynligt handicap, der giver udfordringer i hverdagen. Solsikkesnoren fortæller omverdenen, at her er et menneske, der har behov for mere tid, tålmodighed eller hensyn.

Hørsholm Kommune er blevet Solsikkekommune

Solsikkeprogrammet er et internationalt program, der gennem en grøn nøglesnor med solsikker på skaber synlighed om usynlige handicaps. Snoren bæres om halsen og fortæller dem, man møder, at man har brug for ekstra tid, tålmodighed og forståelse.

Som Solsikkekommune udleverer vi solsikkesnoren gratis – og vi ved, hvad det betyder, når borgerne henvender sig med snoren på. 

Hørsholm Kommune er netop trådt ind i Solsikkeprogrammet og det er Borgmester Morten Slotved (C) meget tilfreds med: ”Snoren er rigtigt god til at skabe større forståelse og tryghed for mennesker med handicap, både de synlige og usynlige handicaps. Hørsholm har derfor trådt i en fin klub af kommuner, der kan kalde sig Solsikkekommuner. Jeg håber, at de af vores borgere, som har et usynligt handicap, vil få gavn af at bruge Solsikkesnoren. Jeg er også tilfreds med, at vores medarbejdere i Borgerservice og på biblioteket bliver hjulpet til lettere at få øje på de borgere, der har behov for tid og hensyn. På den måde kan de bedre hjælpe dem, siger Morten Slotved (C).

Udvalgsformand for Sports- Sundheds og Kulturudvalget Caroline Victoria Christensen (A) er også begejstret for kommunens nye status som Solsikkekommune. “Det er fantastisk, at Hørsholm Kommune nu har tilsluttet sig solsikkeprogrammet. Det er et vigtigt skridt mod at være en mere handicapvenlig og inkluderende kommune. Solsikkesnoren kan nemlig være en afgørende hjælp for borgere, som lever med et usynligt handicap. For den kommunikerer til omverden, at man har brug for særlig støtte, forståelse og tålmodighed end først antaget. Samtidig medfølger der i programmet også uddannelse til en række kommunale medarbejdere i, hvordan vi imødekommer borgere, som vælger at gå med en solsikkesnor. Ikke alle handicaps er synlige, men alle kan have behov for hensyn. Jeg håber, at programmet kan være med til at støtte op om det gode møde med kommunen og om et aktivt kulturliv for alle, også for borgere med usynlige handicaps”” siger Caroline Victoria Christensen (A).

Hvad kan jeg få hjælp til med en solsikkesnor hos kommunen?

Med solsikkesnoren på kan du få hjælp til de samme ting, som du ellers ville kunne få hjælp til hos os. Når du kommer på rådhuset, på biblioteket eller andre steder i kommunen, er forskellen, at du viser os, at du har behov for ekstra hensyn, når vi skal tale sammen. Du behøver ikke forklare os dit handicap eller diagnose, vi kan se på solsikkesnoren, at du har behov for hensyn og tålmodighed, og det vil vi gerne give dig. 

Ikke alle handicap er synlige. Nogle er usynlige, syns-, høre- eller talehandicap, ordblindhed, ADHD, PTSD, angst, demens, autisme, psykisk sygdom, hjerneskade eller andet.

Alle medarbejdere i Borgerservice og på biblioteket har været på kursus for at lære om forskellige usynlige handicap og diagnoser, og om hvordan de bedst kan hjælpe og tage hensyn. Du kan altså der forvente at møde forberedte medarbejdere, når du ankommer med snoren. Alle andre medarbejdere i kommunen er blevet informeret om Solsikkesnoren, så de kender den, men de har ikke været på kursus.  

Solsikkesnor – et internationalt symbol på usynlige handicap

Solsikkesnoren er en grøn nøglesnor med solsikker på. Snoren er for alle med usynlige handicap eller diagnoser. Ønsker du en solsikkesnor, kan den hentes gratis på rådhuset og på biblioteket i Kulturhus Trommen. Når vi udleverer snoren, stiller vi ikke spørgsmål til dit handicap. Du skal ikke underskrive noget eller forklare dig.

Læs mere om Solsikkeprogrammet

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Læs mere om ...