Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Søg job eller uddannelse hos os Kontorelev i Hørsholm Kommune

Kontorelev i Hørsholm Kommune

Hørsholm Kommune ansætter kontorelever med speciale i offentlig administration. Vi samarbejder om uddannelsen med U/NORD i Lyngby.

Hvad får du?

Kontoruddannelsen varer som udgangspunkt 2 år. Der er dog mulighed fra uddannelsesstedets side at afkorte din uddannelse, hvis du under en realkompetencevurdering bliver vurderet til at have et forkortet forløb. Du får løn under forløbet.

Uddannelsen er sammensat af forløb, som er anderledes fra elev til elev, da det vil være forskellige fagområder og afdelinger man bliver tilknyttet. I praktikperioderne kan du eksempelvis blive tilknyttet til administrationen i Center for Børn og Voksne eller Center for Dagtilbud og Skole, ligesom du har mulighed for at arbejde i kommunens Økonomiafdeling, Løn- og personaleafdeling eller Borgerservice. Under elevtiden vil du som hovedregel blive tilknyttet i 2-3 afdelinger/fagområder. Vi fastsætter forløbene, men vi lytter til dine ønsker og interesser. Opgaverne er alsidige, og kan bestå i fysisk, skriftlig og telefonisk kontakt med borgerne, sagsbehandling, bogføring og regningsbetaling, samt kommunikation med borgere, medarbejdere og ledere i kommunen.

Efter uddannelsen har du gode muligheder for at få job i en kommune, en anden offentlig myndighed, eller i det private. Uddannelsen giver en god baggrund i administrativt arbejde, og vores tidligere elever har gjort videre karriere både på det offentlige og private arbejdsmarked.

Den teoretiske del af uddannelsen foregår på U/NORD i Lyngby og den praktiske del af uddannelsen foregår på Hørsholm Kommunes rådhus.

I løbet af uddannelsen er arbejdstiden 37 timer om ugen og ansættelsen er tidsbegrænset. Det betyder, at du er ansat så længe uddannelsen varer. Du får løn både i teori- og praktikperioderne.  

Hvad får du mere?

Du får en spændende og udfordrende uddannelse, med en stor bredde og med mange karriemuligheder såvel som videreuddannelse efter endt uddannelse. Samtidig bliver du en del af en ambitiøs arbejdsplads, og et godt kollegaskab i centrene. Vi lægger også vægt på at du som elev får et fællesskab med de øvrige kontorelever. Som udgangspunkt følger I samme skoleperioder og undervisningshold på årgangen, ligesom der er en fælles forlænget elevfrokost en gang om måneden, hvor begge årgange mødes.   

Hvad søger vi?

Har du en HHX-baggrund kan du begynde direkte på hovedforløbet som kontorelev. Kommer du fra en baggrund med en STX, HF, EUX (teknisk eller SOSU) herunder IB eller en udenlandsk gymnasial uddannelse skal du inden ansættelsesstart gennemføre et 5 ugers EUX-forløb. Kontakt din handelsskole, hvis du er i tvivl, om du har de rette adgangskrav.

Derudover er vigtigt at du

  • er initiativrig,
  • er nysgerrig på opgaverne,
  • er god til at samarbejde med kollegaer og borgere,
  • er smilende og
  • trives med at være organisationens ansigt udadtil.

Mere viden

Du er velkommen til at kontakte uddannelsesansvarlig Rikke Dohrn på telefon 20 28 43 58, eller mail rdo@horsholm.dk, hvis du vil vide mere.

Hørsholm Kommune ansætter kontorelever med speciale i offentlig administration. Vi samarbejder om uddannelsen med U/NORD i Lyngby.

 

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje