Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Søg job eller uddannelse hos os Social- og sundhedshjælper

Social- og sundhedshjælper

Gå fremtiden i møde med en uddannelse, der er brug for – og bliv uddannet social- og sundhedshjælper i Hørsholm Kommune.

Social- og sundhedshjælpere er den gennemgående person i hjælpen til borgeren. Som social- og sundhedshjælper er din vigtigste opgave – selvstændigt og i samarbejde med kollegaer – at hjælpe ældre, syge og handicappede borgere med personlig pleje/hygiejne og praktisk hjælp, som fx indkøb, tøjvask og rengøring. Det er også vigtigt, at du tager dig af sundhedsfremmende og forebyggende aktiviteter for at støtte borgeren i at klare hverdagen og for at skabe mest mulig kvalitet i deres liv.

Om uddannelsen

Uddannelsen som social- og sundhedshjælper varer 14 måneder og veksler mellem skoleforløb og praktik. Du får løn under forløbet og er garanteret en praktikplads i Hørsholm Kommune.

Uddannelsen veksler mellem tre skoleperioder på SOSU H og to praktikperioder i Hørsholm Kommune. I praktikperioderne tilknyttes du en vejleder og arbejder med relevante sundhedsfaglige opgaver.

Efter uddannelsen, er der gode jobmuligheder i Hørsholm Kommune – eller du kan søge videre på social- og sundhedsassistentuddannelsen.

Hvem søger vi?

Hvis du er under 25 år og kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du have gennemført både 1. og 2. del af Grundforløbet. Er det mere end et år siden, at du har forladt 9. eller 10. klasse, begynder din uddannelse med Grundforløb 2.

Hvis du er over 25 år, skal du gennemføre hele eller dele af Grundforløb 2. For at blive optaget skal du minimum have karakteren 02 i dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse. Derudover søger vi dig som:

  • er ansvarsbevidst
  • er god til at tale med og lytte til mennesker
  • er indstillet på at hjælpe andre med personlig hygiejne
  • kan sætte dig ind i andre menneskers situation
  • er psykisk og fysisk robust.

Du får løn under uddannelsen

Du får løn både i teori- og praktikperioderne. Du kan søge om voksenelevløn, hvis du er fyldt 25 år og inden for de seneste 4 år har haft 1 års relevant beskæftigelse mindst 24 timer ugentligt (ca. 22.000 kr. i 2022).

Efter- og videreuddannelse

Med en uddannelse som social- og sundhedshjælper, kan du tage social- og sundhedsassistentuddannelsen med merit og løbende opdatere og udvikle dine kompetencer ved at tage forskellige efteruddannelseskurser.

 

 

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje