Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed 80 år og stadig fast aftenvagt i hjemmeplejen

80 år og stadig fast aftenvagt i hjemmeplejen

Hvorfor gå på pension, når man er glad for sit job og for sine kolleger? Sådan tænker social- og sundhedshjælper Ruth Hillestrøm, der trodser både sin egen alder og alle fordomme om seniorer på arbejdsmarkedet. Hun fejrer nemlig 30-års jubilæum i Hørsholm Kommunes hjemmepleje uden nogen planer om at stoppe.

Hun kunne være gået på pension i 2010. Da fyldte Ruth Hillestrøm nemlig 67 år. Hendes jævnaldrende valgte folkepensionen på det tidspunkt – hvis de da ikke for længst var gået på efterløn – men en tilværelse som pensionist har aldrig fristet hende.

Det holder mig jo i gang. Jeg går glad på arbejde og har rigtig meget at give mine borgere. Og jeg synes også, at jeg får meget retur. Både hyggelige snakke og mange forskellige oplevelser. Der er ikke to vagter, som er ens, så det bliver aldrig kedeligt, siger hun.

På det tidspunkt var Ruth Hillestrøm allerede en veteran i Hørsholm Kommunes hjemmepleje. Hun startede som ufaglært hjemmehjælper i 1993 og blev nogle år senere udlært social- og sundhedshjælper. Da var hun midt i 50´erne, og livet tog en pludselig drejning, da hun pludselig mistede sin mand.

- Den uddannelse og det job redede mig på så mange måder. Jeg kunne slet ikke udholde tanken om at gå alene rundt i det tomme hus, så det, at jeg havde mine kolleger og mine ruter ud til borgerne, det gjorde, at jeg kom videre, fortæller hun.

Mange nye kolleger

I starten kørte Ruth Hillestrøm sine ruter i hjemmeplejen i dagtimerne, men for 16 år siden skiftede hun til fast aftenvagt og det har hun stadig. Hun er vagtsat 24 timer om ugen og møder ind kl. 15, inden hun og kollegerne kører ud på hver deres ruter.

I løbet af en aften besøger hun typisk 20-24 borgere, som hun hjælper med medicin, personlig pleje og andre behov. Kl.18:30 mødes aftenholdet i Hjemmeplejens Hus og spiser aftensmad sammen, og vagten slutter kl. 23. Netop samværet med kollegerne betyder meget for Ruth Hillestrøm – også selvom der er stor udskiftning blandt kollegerne.

- Jeg har godt nok sagt goddag og farvel til mange forskellige kolleger gennem tiden. Og jeg har været med til at oplære rigtig mange nye i hjemmeplejen. I dag er der vel kun tre-fire tilbage af mine gamle kolleger, fortæller hun.

Kendt ansigt

Ruth Hillestrøm er født og opvokset i Hørsholm og er et kendt ansigt for mange borgere. Inden hun startede i hjemmeplejen, har hun arbejdet på posthuset og hos købmand Dalgaard i Kongevejscenteret, ligesom hun har været særdeles aktiv i foreningslivet både som håndboldspiller i Hørsholm-Usserød Idrætsforening (HUI) for byens hold i 1. division, og i sønnernes fodboldklub.

Og som den aktive person, hun er, har hun heller ikke umiddelbart nogen planer om at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

- Nej, hvorfor skulle jeg det? Jeg ville gerne ned på 21-22-timer, men jeg har ingen planer om, helt at holde op – ikke så længe jeg er rask og frisk, siger hun.

Fakta om SOSU-uddannelsen:

En social- og sundhedshjælper (også kaldet SOSU-hjælper) arbejder på plejehjem, i hjemmeplejen, på dag- og ældrecentre, i private hjem og i beskyttede boliger.

SOSU-hjælpere arbejder med omsorgsopgaver som fx sengeredning, personlig pleje og hygiejne, rengøring, indkøb og lignende. SOSU-hjælpere arbejder med omsorgsopgaver som fx hjælp til spisning, personlig pleje og hygiejne, og hjælper borgere fx efter sygdom eller indlæggelse med at komme tilbage til deres tidligere funktionsniveau, så de så vidt muligt selv kan klare rengøring, indkøb og lignende.

Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer 14 måneder, hvoraf de otte måneder er praktiktid.

SOSU-hjælperuddannelsen foregår på social-, sundheds- og sygeplejeskoler rundt omkring i hele landet.

En udlært SOSU-hjælper har mulighed for at videreuddanne sig til social- og sundhedsassistent.

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje