Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Elever fra Usserød Skole styrer for vildt på innovation

Elever fra Usserød Skole styrer for vildt på innovation

Opfindsomheden er stor blandt 6.- og 7.-klasses eleverne på Hørsholms folkeskoler. Så stor, at to hold elever nu er på vej til landsfinalerne i henholdsvis First Lego League og konkurrencen Projekt Edison, hvor de skal dyste mod de skarpeste opfindere fra andre skoler i Danmark.

Tidligt i november deltog 7. -klasses eleverne i Hørsholm i Fonden for Entreprenørskabs konkurrence Edison deres idéer og projekter, og præsenterede deres projekter under overskriften ”Vi skaber energi”.  

I den lokale del-konkurrence blev gruppernes arbejde og idéer vurderet af dommerpar, der bestod af kommunalpolitikere, skoleledere, rektor fra Rungsted Gymnasium samt gymnasielever og forældre fra skolerne.

Idéerne var rigtigt mange, og flere var særdeles gode, og de tre bedste grupper fra Hørsholm blev sendt videre til landsdelsfinalen for Østdanmark, hvor en gruppe piger fra Usserød Skole, vandt konkurrencen med deres idé om plankton indkapslet i lamineret glas, der skal sættes i en ventilator i klasselokaler, som vil skabe strøm og ren luft i klassen. 

Holdet med navnet ”Biosolceller” består af Ingrid Sofie Andreasen, Vigga Holten Olsson, Alberte Dyveke Svane, Amy Yuchen Zhang og Ida Viola Enevold fra 7. klasse på Usserød Skole, og pigerne var både forbløffede og meget begejstrede, da de blev kaldt på scenen for at modtage hyldest og deres 1. præmie på kr. 10.000 til klassen.

Lærere og skoleleder stolte

Pigernes Edison-projekt var blevet til i en proces, hvor de sammen med hele årgangen havde fordybet sig i årets tema med henblik på at udvikle innovative energisparende koncepter – godt støttet af årgangens utrættelige lærere.

Og både elever og lærere var glade og stolte, da de dagen efter konkurrencen kom i skole og blev overrasket af borgmester Morten Slotved, skoleleder Timm Hald og afdelingsleder Mikkel Høgh, der med flag og flødeboller lykønskede dem alle med deres fornemme indsats og imponerende resultat. 

Borgmester Morten Slotved var meget begejstret for præstationen og den faglige indsigt, som pigerne tydeligt demonstrerede, og skoleleder Timm Hald glæder sig til at sende pigerne afsted til landsfinalen i Fredericia d. 29.11.

-Nu håber vi på at tage den samlede nationale sejr, når eleverne skal dyste mod vinderen i Vestdanmark. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at projektet, de har udviklet, er i topklasse. Jeg er mega-stolt af dem, siger skoleleder Timm Hald.

På vej mod finalen i First Lego League

Men ikke nok med det. Usserød Skole ser også frem til at deltage i landsfinalen i First Lego League, da skolens 6. årgang for nyligt vandt lokalfinalen og derfor deltager i den nationale finale i Odense d. 25.11

-Vi har et stort fokus på projektarbejde og ønsker at arbejde med tværfaglige problemstillinger, der udvikler elevernes kompetencer og giver dem nye faglige indsigter. I det daglige kalder vi den problembaserede læring (PBL), og med disse resultater, kan vi jo se,  hvordan eleverne har taget det til sig, siger Mikkel Høgh, afdelingsleder fra Usserød Skole

Nu er elever på 6. og 7. årgang på Usserød Skole i gang med at forfine deres projekter og fremlæggelser inden de sendes afsted til deres landsfinaler. 

Fakta. Projekt Edison er et undervisningsprogram, som udvikler elevernes kompetencer indenfor teknologi, entrepenørskab og innovation. Flere end 12.000 elever fra 225 skoler over hele landet deltager i år i konkurrencen, der arrangeres af Fonden for Entrepenørskab.

Du kan læse mere om Projekt Edison-vinderholdet og deres præstation her:

"Vi har vundet hele lortet" | Fonden for Entreprenørskab (ritzau.dk)

Billedtekst: Holdet ”Biosolceller” fra Usserød Skole vandt i Projekt Edison i Østdanmark og er nu på vej til landsfinalen i Fredericia. (foto: Fonden for Entrepenørskab.)

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje