Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Rasmus Højlund er Årets Sportsnavn i Hørsholm 2023

Rasmus Højlund er Årets Sportsnavn i Hørsholm 2023

Team Hørsholms ærefulde pris gik i år til en af Danmarks absolut bedste fodboldspillere nemlig Rasmus Højlund. Med prisen skriver Rasmus Højlund sig ind i rækken af yderst talentfulde idrætsudøvere med tilknytning til Hørsholm.

Mike Steen Hansen, formand for priskomiteen for Årets Sportsnavn, motiverer valget af Rasmus Højlund: 
”Rasmus Højlund er i særdeleshed en markant spiller, som vi i Hørsholm er utroligt stolte over. Han er enormt talentfuld, arbejder hårdt og har en virkelig positiv personlighed.

Rasmus Højlund startede med at spille fodbold som dreng i HUI. Herefter gik turen til Brøndbys ungdomsafdeling og videre til FC København, hvor han som 17-årig debuterede på førsteholdet. 

I 2022 blev Rasmus Højlund solgt til Sturm Graz fra Østrig, som med det samme spottede den tidligere hørsholmspillers store talent. I Østrig leverede han en ren succeshistorie og scorede mål på samlebånd. 

Det blev et kort ophold i Østrig, da Atalanta fra Italien købte ham efter bare cirka et halvt år i Østrig. Succesen fortsatte i Italien, hvor Rasmus Højlund fortsatte sin målform og samtidigt debuterede på det danske landshold samme efterår. 
 
2023 blev et skelsættende år for Rasmus Højlund, da en af verdens største fodboldklubber købte ham fri fra aftalen i Atalanta, og i dag spiller han for Manchester United. 
 
Årets Sportsnavn 2023 har været en enormt vigtig brik for det danske landshold i forbindelse med kvalifikation til EM 2024, og vi håber og regner med endnu flere mål og fremragende fodboldspil fra ham.” 
 

Rasmus Højlund kunne ikke modtage prisen selv, da han skulle spille kamp for Manchester United, men i stedet modtog Bo Rømer, formand for HUI og Bo Hjorth Paarum, direktør i Team Winther Højlund prisen på Rasmus’ vegne. Gæsterne til Idrætsstjerner 2023, hvor prisen blev uddelt, fik dog stadig lidt stjernestøv fra Rasmus Højlund, da han i et videoklip takkede for prisen og fortalte om de mange gode oplevelser, han har haft sammen med HUI på fodboldbanerne i Hørsholm. Rasmus Højlund sluttede af med at ønske alle årets idrætsstjerner tillykke med deres præstationer. 

Team Hørsholm uddeler hvert år den meget prestigefyldte idrætspris Årets Sportsnavn. Prisen gives til en idrætsudøver som i det forgangne år har leveret helt særlige resultater. En idrætsudøver som sætter baren højt, og som formår at indfri de sportslige mål.  

Årets Sportsnavn i Hørsholm modtager en indgraveret skulptur skabt af den kendte kunstner Kristian von Hornsleth. Skulpturen hedder ’Forskeren’ og symboliserer mennesket, der tør gå nye veje og gøre en forskel i videnskaben, sporten, kunsten og samfundet.  

Tidligere modtagere af Årets Sportsnavn i Hørsholm:

2019: Nikolaj Rosenthal, Rungsted Seier Capital
2020: Gritt Ryder, Hørsholm 79ers Basketball
2021: Jens-Philip Dehn-Toftehøj, KDY
2022: Marcus Olsson, Rungsted Seier Capital

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Læs mere om ...