Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyhed Risiko for oversvømmede boliger når vandet efter stormen rammer Hørsholms kyst

Risiko for oversvømmede boliger når vandet efter stormen rammer Hørsholms kyst

De næste døgns kommende stormvejr forventes at presse meget vand op i Øresund, og DMI varsler stærkt forhøjet vandstand langs Øresundskysten

Hørsholm Kommune opfordrer trafikanter til ekstra opmærksomhed og borgere med lavtliggende boliger til at sikre deres ejendom mod de stigende bølger.

Når stormlavtrykket Pia i løbet af torsdag og fredag passerer nord over Danmark fra vest mod øst, rammer vinden især hårdt på den jyske vestkyst. 

Men DMI´s forventning er, at også Sjællands nordkyst sent torsdag aften kan blive ramt af storm med vindstyrker på 25-28 meter i sekundet fra nordvest og vindstød af orkanstyrke, hvilket DMI karakteriserer som en kategori 2-storm. (farligt vejr)

Den kraftige vind forventes at presse store mængder vand op i Øresund, og det kan i løbet af fredag eftermiddag forårsage stærkt forhøjet vandstand langs Hørsholm Kommunes kystlinje – ifølge prognosen onsdag eftermiddag op til 136 centimeter over normal højde.

Sand og sække til udsatte boligejere

Selvom der er usikkerhed om, hvor højt vandet kommer til at stå, opfordrer Hørsholm Kommune borgere med lavtliggende ejendomme til at sikre deres huse og andre bygninger mod indtrængende havvand.

Nordsjællands Brandvæsen stiller sandsække til rådighed, som boligejere allerede nu kan hente på Ådalsvej 52. Sækkene kan de fylde med sand fra sanddepotet på Strandvejen ved Bukkeballevej.

-Vi ved jo ikke, hvor vildt det bliver, men vi følger situationen og DMI´s varsler tæt og opfordrer borgerne til at gøre det sammen, siger direktør for By og Erhverv i Hørsholm Kommune Marie Guldborg.

Klar til væltede træer

DMI forventer, at vinden bliver kraftigst langt kysterne men også inde over land vil der være kraftige vindstød. 
Hørsholm Kommune har fredag og lørdag beredskab klar, så Materielgården kan komme ud og fjerne evt. væltede træer og nedfaldne grene.

Borgere, der ønsker at rapportere væltede træer, vand på vejen eller lignende forhindringer på offentlige veje og arealer, kan rapportere dette til Nordsjællands Brandvæsen på 45 80 33 55

Materielgården har også en sugevogn klar for det tilfælde, at åernes udløb bliver stoppet til af mudder og blade, og allerede onsdag var mandskab fra kommunen ude for præventivt at feje de veje, hvor der er erfaring med, at vand kan samle sig under storm eller kraftig nedbør.

Hvis vandstanden i Øresund stiger så meget, at der kommer til at stå vand på Strandvejen, vil kommunen afspærre dele af vejen, indtil det igen er sikkert at færdes der.

-En stærk storm lige op til jul er mildt sagt ikke noget ønskescenarie, men vi vil i hvert fald gøre vores til, at løse de problemer, som vind og vand måtte medføre, siger Marie Guldborg.

Se også: 
Gode råd til at sikre sit hus mod storm og vand

 
DMI´s anbefaling vedr. kategori 2-storm: Farligt vejr

Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude.

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje