Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Familieliv Rådgivning og hjælp til familier Hvordan foregår det, når du ringer til os

Hvordan foregår det, når du ringer til os

 

Sådan foregår det, når du ringer til kommunen


I Hørsholm Kommune er det en rådgiver, der tager telefonen, når du ringer.


Men hvordan foregår sådan en samtale egentlig?


Vær med, når rådgiveren taler med 15-årige Frederik, der føler sig utryg, fordi hans far drikker for meget alkohol og tit bliver vred.


Se et eksempel på, hvordan en samtale kan foregå

 

 

 

Hvad sker der, når du har talt med os?

Når du har talt med os, får du måske at vide, at vi har brug for mere viden om dig og din situation for at finde ud af, om vi kan hjælpe dig. Det kan også være, du skal tale med nogle andre. Men hvad sker der egentlig i sådan en proces?

1/ 

Du kan komme til et fysisk møde med kommunen

 

På mødet vil rådgiveren spørge til, hvordan du har det. Måske bliver du spurgt om, hvordan du har det derhjemme og i skolen. Rådgiveren spørger, fordi hun vil finde ud af, hvad der fungerer godt og skidt i dit liv – og hvordan du får den hjælp, der passer til dig.

 

Mødet foregår enten i et lokale hos kommunen eller et andet sted, du kender godt. Første gang, du møder rådgiveren, vil du måske have din mor og far med. Det kan også være, du har en anden voksen med til mødet, eller at du taler med rådgiveren alene.

2/

Rådgiveren finder ud af, hvordan du kan få hjælp

 

Rådgiveren samler alle de informationer, der fortæller, hvordan du har det. Det gør hun ved at tale med dig og din familie. Måske holder rådgiveren også et netværksmøde. På sådan et møde samles nogle af de voksne, der kender til dig. Det kunne være din lærer eller træner.

 

Nogle gange skal rådgiveren undersøge din situation endnu mere, hvor hun måske taler med en børnepsykolog. Men i sidste ende er en af rådgiverens vigtigste opgaver at finde ud af, hvad DU synes, der skal ske. Din mening SKAL altså tælle med i beslutningen om den hjælp, du skal have.

3/

Du får den hjælp, der passer til dig

 

Rådgiveren kan vurdere, om dine forældre kan få hjælp til at støtte dig, eller om du kan få en kontaktperson. Andre gange skal du eller din familie tale med en familiebehandler. Det kan også være, at du og dine forældre selv kan komme videre efter samtaler med rådgiveren.

 

Hvis det er rigtig svært derhjemme, kan det være, du skal bo hos nogle andre i en periode. Det kan enten være dine bedsteforældre eller nogle andre, du kender godt. Det kan også være en plejefamilie. Sker det, kan du stadig se dine forældre, hvis du har lyst til det, og hvis det er godt for dig.

 

Gå tilbage til hovedsiden:
Har du brug for hjælp fra en voksen?

Hvis du har spørgsmål til, hvad du kan få hjælp til, og hvordan det foregår, når du kontakter kommunen, kan du finde mange svar i:
Spørgsmål og svar

Hvis du skal til møde med en rådgiver i kommunen, kan der være nogle ord, som du ikke kender så godt. Dem får du her i en samlet liste herunder.
Svære ord, der er gode at kende

Hørsholm Kommune
Slotsmarken 13
2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 00

Åbningstider på telefon

Genveje